Ekonomi

0.69 konut kredisi hesaplama! 0.69 konut kredisi şartları nelerdir? 0.69 konut kredisi hangi banka veriyor?

Orta gelirli konut kampanyası detayları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Bu konuya dair detayları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. İşte detaylar!İstanbul'da sıfır konuta belirtilene göre fazla 5 milyon TL kredi sağlanacak

Yeni Evim Konut Finansman Programı açıklandı. İstanbul'da sıfır konuta belirtilene göre fazla 5 milyon TL kredi sağlanacak. Konut kampanyası başvuruları da 16 Ocak’ta başlayacak. Peki 0.69 konut kredisi şartları nelerdir? 0.69 konut kredisi hangi banka veriyor?

 

İşte haberin detayları…

Türkiye kampanya gereği üç bölgeye ayrıldı. Kredi olarak 1. Bölge yani İstanbul’da en çok 5 milyon TL, 2. Bölgedeki iller için en çok 3 milyon TL, 3. bölgedeki iller için de en çok 2 milyon TL tahsis edilecek. İstanbul 1. Bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. Bölge olurken, diğer tüm iller de 3. bölge olarak belirlendi.

0.69 KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NELERDİR?

Kredi kampanyası yalnızca sıfır konutlara yönelik olacak. Programdan yararlanacak kişilerin daha önceden almış oldukları bir konutunun olmaması gerekiyor ve son 1 sene içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekiyor. Kredi taksiti hane içinde yaşayan halkı gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek.

Emlak Konut genel müdürlüğünün ürettiği projeler, GYODER, İNDER, Konutder, İmkon ile Türkiye Müteahhitleri Birliği’ne bağlı bulunan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ya da küçük ölçekli tüm konut projeleri; teknik ve mali kriterler yerine getirildiği zaman bu sürece dâhil edilecekler.

Alınan konutlara 5 sene boyunca satılmama koşulu da konuldu. Tüm bu bahsedilen bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olduğu açıklandı. Normal şartlarda kampanya olmasaydı, bankadan konut kredisi çekmek isteyenler 120 ay vadeye kadar da yüzde 1,36 oranında faiz ödemesi yapılıyordu. Yeni projeyle konut kredisini 180 aya uyarladığında 250 bin lirayı Yeni Evim Konut Finansman Programı kampanyası çerçevesinde kullanan birisi 180 ay sonunda toplamda 437 bin 220 lira geri ödeme yapılacak.

0.69 KONUT KREDİSİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Konut kredisini Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank verecek. Bankaların sitelerinde yer alan “konut kredisi hesaplama” bölümüne girildikten sonra konut kredisi alanını seçerek, çekmek istediğiniz kredi tutarını girip, kullanmak istediğiniz vade sayısını da işaretleyin ve faiz oranını seçip kredinizi kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.

Ev sahipleri kiracılara öyle oyunlar oynuyor ki! İşte ev sahiplerin akıl almaz oyunları!

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı 2023 başvuru başladı mı? OGM 1128 personel alımı şartları!