Ekonomi

0.69 konut kredisi kimler alabilir? 0.69 kredi ne zaman verilecek?

Orta gelirliye konut projesi kapsamında kredi desteği verileceği geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu haberin ardından konut kredisi faiz oranı hesaplama sürecine dair armalar da artış yaşandı.İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular ve yanıtları…

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, “Azami 15 yıl olacak şekilde vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz, kar payı oranları yüzde 0,69’dan başlayan oranlar ile uygulanacak” dedi. İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular ve yanıtları…

Orta gelirliye konut projesinde uygun fiyatlı kredi desteği sağlanacağının açıklanması üzerine bu konuda yani konut kredisi faiz oranı için yapılan aramalar da arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından orta gelirli hanelere konut kampanyasında konut kredisinin yüzde 0,69 olacağını açıklanması ile bankaların kredi faiz oranları araştırılmaktadır. Bu konu hakkında Bakan Nebati “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla birlikte çalışarak, gelir düzeyi ve konut fiyatlarının genel seyri bakımından ülkemizi 3 bölgede ele aldık ve ayırdık. Programımız kapsamında İstanbul 1. Bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla gibi 2. bölge, diğer tüm iller de 3. bölge olarak belirlenmiştir. Bu program çerçevesinde bankalarımız ve katılım finans kurumlarımız tarafından sağlanacak finansman tutarları: 1. Bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon TL, 2. Bölgedeki illerimizde en çok 3 milyon TL, 3. Bölgedeki illerimiz için de en çok 2 milyon TL’dir. Azami 15 yıl olacak vade ile sağlanacak finansmanlarda da faiz, kar payı oranları yüzde 0,69’dan başlayan oranlarla uygulanacaktır“ ifadelerine yer verildi.

0.69 KONUT KREDİSİ KİMLER ALABİLİR?

Bu kampanyadan İstanbul'da aylık geliri 80 bin TL'yi, ikinci bölgede 65 bin TL'yi, üçüncü bölgede 45 bin TL'yi geçmeyen haneler faydalanabilecek.

0.69 KREDİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenen yeni yüzde 0,69 konut kredisi kampanyasında detaylar 16 Ocak’ta açıklanacak.  Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek. İlk 3 sene aylık taksitlerin bir bölümünü geri ödeme şartıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı üstlenecek.

Ev sahibi 5 yıl sonra kiracıyı çıkarabilir mi?

Hisseli tapu nasıl alınır? Ortak tapulu habersiz ev satışına nasıl engel olunur?