Ekonomi

0.69 konut kredisi veren bankalar hangileridir? 0.69 konut kredisi şartları 2023 nelerdir?

0.69 konut kredisi gündemde yer alan konulardan biridir. Özellikle 0.69 konut kredisinin şartları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaktadır. İşte detaylar!69 KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR? Konut kredisi veren bankalar en çok merak edilen konular arasında yer alıyor

0.69 KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Konut kredisi veren bankalar en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Ev sahibi olmak için bekleyen milyonlarca kişi 0.69'dan başlayan kredi fırsatı ile konut alabilecek. Şu an için kredi veren bankalar VakıfBank, Halkbank ve Ziraat Bankası olarak açıklandı.

İşte 0.69 konut kredisine dair merak edilen detaylar…

0.69 KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NELERDİR?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan 0.69 konut kredisi için açıklanan ilk şart; programdan faydalanacak kişilerin bir konutunun olmaması ve son 1 sene içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmaması oldu.

İşte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatinin açıklamasının diğer bölümleri;

 İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla'da konut almak isteyen kişilerin, son bir yıl buralarda ikamet etmiş olması gerekmektedir. Gelir düzeyi ve konut fiyatlarının genel düzeyi açısından ülkemizi 3 bölge belirledik.

Tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Vatandaşlarımızın ilk 3 yılda ödeyecek taksilerinin tutarının belirli bir kısmını bakanlık tarafından ödenecektir. Vatandaşlarımızın refah düzeyini arttırmak için enflasyon ile amansız mücadele verdiğimiz şu dönemde net olarak vurgulamak isterim ki, piyasa gerçekleri dışındaki fiyatlara müsamaha göstermeyeceğiz. Vatandaşlar tamamlanmış, belirli oranda tamamlanmış, bankaların kredi verme şartlarına uygun olan ve yapımına başlanacak konutlar için kredi kullanabilecek.

200 BİN TL KREDİ ÇEKMEK İÇİN NE GEREKLİDİR?

Öncelikle kredi çekme şartları şu şekilde belirtilmektedir;

İlk önce 18 yaşını tamamlamış olmak,

Yeterli oranda kredi notuna sahip olmak,

Yeterli bir maaşı ya da gelire sahip olmak ve bu geliri belgelendirmek,

Yeterli bir süre de sigortalı olarak çalışmış olunması gerekir,

İpotek verilecekse eş rızasının yazılı olarak bankaya bildirilmesi gerekmektedir.

Son olarak da bankaya kefil olacak bir kişinin gösterilmesi gerekiyor.

PTT BANK EMEKLİYE NE KADAR KREDİ VERİYOR?

Acil para ihtiyacı olan emekli vatandaşlar için PTT Bank yüzde 2,69 faiz oranından başlayan faizler ile 100.000 TL'ye kadar nakit kredi verilmektedir.

Çalışmayan kişiye konut kredisi çıkar mı? Bir kişi iki defa konut kredisi çekebilir mi?

Sıfır arabaların fiyatları bildiğiniz gibi değil! İşte istediğiniz marka otomobilin fiyatı!