Mortgage

0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi resmen verilmeye başlandı! Düşük faizli konut kredisi veren bankalar hangileri?

0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi resmen verilmeye başladı. Peki düşük faizli konut kredisi veren bankalar hangileri? İşte ev almak isteyenlerin merak ettiği ve araştırdığı 0,89 ve 0,99 faizle konut kredisi veren bankalar...89 ve 0

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez konut alacak vatandaşlara 0.89 ve 0.99 oranla konut kredisi verileceğine ilişkin açıklamalarından sonra bankalar harekete geçti.

0.89-0.99 Faizli konut kredisi başvurusu yapmak isteyenler hangi bankaların düşük faizle konut kredisini verdiğini merak ediyor. Ev alacak vatandaşların yüzünü güldüren düşük faizli konut kredisini 3 banka verecek. 

Peki 0.89 ve 0.99 faizle konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?  0.89 ve 0.99 faizle kredi nasıl alınır? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ilk defa konut alacak müşterilerine bugün itibariyle 0.89 ve 0.99 faiz oranıyla kredi vermeye başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan 'İlk Evim Konut Finansmanı Paketi' kapsamında 0.99 orandan kredi çekmek isteyen vatandaşların daha önce hiç konut almamış olması ve ikametlerinde daha önce konut almış birisinin olmaması gerekli.

İşte 0.89 ve 0.99 faizle kredi kullanma şartları
 

İLK EVİM KONUT FİNANSMANI PAKETİ  ŞARTLARI

1-Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan 'İlk Evim Konut Finansmanı Paketi'  desteği 2 milyon lira değerine kadarki 1. el konutlara verilecek olup konut değeri bankaların ekspertiz raporlarıyla tespit edilecek.

2-Söz konusu kredi desteği kamu bankaları tarafından vatandaşların ilk konut alımını desteklemek için verilecek.

3- 0,89 ve 0,99 faizli krediye başvuru tarihi itibarıyla, başvuru yapan kişi tamamı kendi ismine veya eşi ya da aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun olmaması gerekiyor.

4-Krediye başvuru yapan kişinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir. Fakat aynı aile içinde bir konutun hisseli olarak tamamı bulunamaz.

5-Başvuru yapan kişinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisi de olmamalıdır.

6-10 seneye kadar vadeli finansman desteğinde aylık 0,99 faiz oranı uygulanıyor.

7-Söz konusu kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları çerçevesinde yürütülüyor.

8-Vatandaşlar düşük faizli kredi paketinden sadece bir defa faydalanabilir.

GENİŞLETİLMİŞ KONUT FİNANSMAN PAKETİ KULLANDIRIM ŞARTLARI

1-Merakla beklenen genişletilmiş konut finansman desteği 2 milyon TL değerine kadarki 1. el ve 2. el konutları kapsayacak olup konut değeri bankaların ekspertiz raporuyla tespit edilecek. Söz konusu kredi desteği kamu bankaları  tarafından vatandaşların ilk konut alımını desteklemek için veriliyor.

2-Krediye başvuru tarihi itibarıyla, başvuru sahibinin tamamı kendi ismine veya eşi ya da aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun olmaması gerekiyor.

3-Başvuru yapan kişinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir. Fakat aynı aile içerisinde bir konutun hisseli olarak tamamı bulunamaz.

4-Başvuru yapan kişinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisi de olmamalı.

5- Söz konusu bu destekten, 7 Mayıs 2022 öncesi herhangi bir bankada açılmış olan ve krediye başvuru esnasında konut kredisine konu edilen konut değerinin asgari yüzde 50’lik kısmını karşılayacak düzeyde döviz tevdiat/katılım ve hurda altından dönüşümlü dahil olmak üzere altın mevduat/katılım hesabı bakiyesi olan vatandaşlar faydalanabilir.

6-7 Mayıs 2022 'den sonra döviz mevduat/katılım ve altın mevduat/katılım hesaplarına yatırılan ilave tutarlar bu hesaplamaya dahil edilmez.

7-Başvuru sahipleri, konut değerinin yüzde 50’lik bölümünü altın ve dövizin farklı oranlarda kombinasyonuyla krediyi kullanacakları bankaya DTH/altın hesaplarını aktararak ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na satışını yaparak yapacaklardır.

8-Hangi döviz cinslerine ilişkin hesapların bu paket kapsamına alınacağı hususu Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilecek olan düzenlemeyle belirlenecek olup döviz/altının havalesi sırasında oluşabilecek ilave ücretler konusunda yine Merkez Bankası çalışma yapacaktır.

9-10 seneye kadar vadeli finansman desteğinde aylık 0,89 faiz oranı uygulanacak.

10-Söz konusu kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları çerçevesinde yürütülüyor.

11-Vatandaşlar bu paketten sadece bir defa faydalanabiliyor.

Editörün Notu: Bu haber 26 Mayıs 2022 09:52'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 45 kuruş, Euro 17 lira 54 kuruş, altının gramı ise 982 lira 45 kuruş değerindedir.  

 

Kredi çekmeden önce mutlaka okuyun! Resmi Gazete'de yayımlandı

Bankalarda faiz depremi! İhtiyaç, konut ve taşıt kredisi çekecekler dikkat!

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler?

0,89 ve 0,99 faizle konut fırsatı! Hazine ve Maliye Bakanlığı detayları açıkladı!