Mortgage

0.99 faizli ev kredisi nasıl alınır? 10 yıl vadeli kredi kimlere verilecek? 

0.99 faiz oranlı konut kredisi başvuruları en çok merak edilen konulardan oldu. Peki 0.99 faizli ev kredisi nasıl alınır? 10 yıl vadeli kredi kimlere verilecek? İşte ayrıntılar... 99 faiz oranlı konut kredisi başvuruları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor

Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yüzde 0.99 faiz oranlı konut kredisi başvuruları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konut finansmanı için 3 ayrı paket hazırlandığına ilişkin açıklamalarda bulundu ve "İlk evim Konut Finansman Paketi", "Genişletilmiş Konut Finansman Paketi", "İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi" olacak şekilde farklı paketleri müjdeledi. 

Peki, yüzde 0,99 faiz oranlı konut kredisine nasıl başvuru yapılır? 2022 yüzde 0,99 faiz oranlı konut kredisi başvuru şartları neler? İşte ev alacakların merak ettiği o soruların yanıtları...

Konut finansmanı için hazırlanan 3 paket kapsamında, ilk kez ve tek konut alacaklara 10 seneye kadar vadeli yüzde 0.99 faizli kredi imkanı sunuluyor. İkinci paketle ise fiziki altınları merkez bankasına satılarak alınması ile konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılan döviz hesaplarının bozulması koşulu bulunuyor. 

YÜZDE 0,99 FAİZLİ, 10 YIL VADELİ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

CNN Türk'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 yıl vadeli yüzde 0,99 faizli konut kredisi başvuru şartlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, krediden yararlanabilme şartlarını şu şekilde aktardı:

“Konut almak isteyen ve konut yapan firmalarımızla ilgili müjdemiz var. Ülkemizde 1 milyon üzerindeki konutla vatandaşlarımızı uygun şartlarla ev sahibi yapmıştık. Son dönemde küresel ekonomide ham madde fiyatlarında görülen fahiş yükselişlerle konut satışlarında azalmalar yaşandı. Konut finansmanı konusunda 3 ayrı paket getiriyoruz. İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz.

İkinci paket konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılıp döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların merkez bankasına satılarak alınmasıyla bu paketten yararlanabilecekler.

Üçüncü paket inşaat sektörüne yöneliktir. Mayıs başı itibarıyla yüzde 40'ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerinin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık."

15 bin lira nakiti olana TOKİ'den büyük müjde! 39 ildeki 2+1 ve 3+1 sıfır konutlarda son dakika fırsatı!

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler dikkat! En düşük konut kredisi faizi hangi bankada?

Konut kredisi 0,99 faizle kaç lira para çekilirse bankaya kaç para geri ödeme yapılıyor! Hesap dudak uçuklattı