Genel

1 - 19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Hangi illerde ücretsiz olacak?

Resmi tatil günlerinde pek çok vatandaş toplu taşımların ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Bundan dolayı da 1 – 19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Sorusunun cevabını arıyor. Belirtilen tarihlerde hangi illerde toplu taşıma ücretsiz olacak? Sorusunun cevabı haberimizde...Bu özel günlerde İzmir, İstanbul ve Ankara'da yaşayan vatandaşlar toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebilecek

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yaklaşıyor. Bu özel günlerde İzmir, İstanbul ve Ankara'da yaşayan vatandaşlar toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebilecek.

1 mayıs toplu taşıma ücretsiz olacak!

2023 yılında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, pazartesi gününe denk gelecek ve vatandaşlara üç günlük bir tatil fırsatı sunacak. Resmi tatillerde kamu kurumları, okullar ve üniversiteler kapalı olduğu için birçok insan, günün büyük bir kısmını dışarıda veya seyahat ederek geçiriyor. Özel araçlarıyla yola çıkmayan kişiler Marmaray, metro, tramvay, metrobüs, otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarını tercih ediyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için yapılan açıklamada, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu, Marmaray seferlerinin ücretsiz olacağı duyuruldu. İETT'den yapılan açıklamaya göre, kişiselleştirilmiş İstanbulkart ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde ücretsiz seyahat edilebilecek. Ancak, Havalimanı ve Adalar hatlarında ücretsiz uygulama geçerli olmayacak. Ankara ve İzmir illeri için konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

 

Toplu taşıma 19 mayıs’ta da ücretsiz

Cuma gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 3 günlük tatilin habercisi. Bundan dolayı pek çok kişi 1 Mayıs araştırmalarını 19 Mayıs tarihi içinde gerçekleştiriyor. 3 günlük tatilin keyfini çıkartmak isteyen kişiler bayramda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasını umuyor. Bu konuda belediyeler tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda 19 Mayıs günü toplu taşımalar ücretsiz olacak.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İstanbul, İzmir ve Ankara'da bazı toplu taşıma seferleri ücretsiz olacak. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu, Marmaray, Başkentray ve İZBAN hatlarındaki ücretsiz seferler, 00:00'dan itibaren başlayacak ve gece yarısı sona erecek.

Cumhurbaşkanı duyurdu! İstanbul, Ankara ve İzmir için müjde! Ücretsiz oluyor!

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

PlayStation Plus'tan Mayıs 2023 müjdesi! Önümüzdeki ay 1258 TL’lik oyunları tamamen ücretsiz veriyor!