Genel

1 Aralıktan itibaren zorunlu olacak! Eğer aracınızda yoksa cezası cep yakacak! İşte detaylar!

Trafiğe çıkacak araçları yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Eğer aracınızda yoksa trafiğe çıkmayı bir daha düşünün. İşte detaylar! Araçlarda artık kış lastiği telaşı başlayacak

Havaların soğuması ile birlikte kış kendini hissettirmeye başladı.  Araçlarda artık kış lastiği telaşı başlayacak. Aralık ayına az bir zaman kala uyarılar peş peşe geldi. Aracı olanların hemen kontrol etmesi gerektiği bildirildi. Eğer bu şekilde trafiğe çıkarsanız cezası 846 TL olacak.

İşte haberin detayları…

1 ARALIKTAN İTİBAREN ZORUNLU OLACAK!

1 Aralık tarihinden itibaren kış lastiği zorunluluğu başlayacak. Bu nedenle trafiğe çıkacak araçlarda kış lastiğinin bulunması gerekiyor. Şimdilik ceza miktarı 846 TL olduğu belirtildi. Ancak yılbaşından sonra yeniden değerleme oranı ile 1 Ocak 2023 tarihinde ceza miktarları yeniden belirlenecek. Yeni cezanın 2 bin 534 TL olacağı düşünülüyor.

846 TL İDARİ PARA CEZASI KESİLECEK

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, kış lastiği takma zorunluluğuna dair şunları söyledi; “Yolcu ya da eşya taşımalarında kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçların kış lastiği takması zorunludur. 1 Aralık tarihinden sonra başlayacak kış lastiği zorunluluğunun tarihi sıcaklıklara göre il valileri tarafından netliğe kavuşacaktır. Kış lastiği zorunluluğuna uymayan aracın sahiplerine 846 TL idari para cezası verilir. Kış lastiği zorunluluğu kamyon ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinde, kamyonet, minibüs ve otomobillerde zorunludur.”

OCAK’TAN İTİBAREN CEZA ARTACAK

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü;

Yolcu ya da eşya taşımalarında kullanılan araçlar için de 1 Aralık’tan itibaren kış lastiğini takmaları istenecek. 1 Aralık tarihinden itibaren kış lastiği takmamanın cezasının 846 liradır. Ancak bu ceza 1 Ocak 2023’den itibaren yeniden değerleme oranında yükselecektir. Kış lastiğine geçişte tarihten çok hava muhalefetinin göz önüne alınması gerekmektedir. Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü yerlerde trafiğin daha güvenli olması için 1 Aralık beklenmeden kış lastiğine geçilmelidir. Zorunlu uygulamanın başlamasından önce yoğunluk yaşanmaması adına vatandaşlarımıza araçlarına  önceden kış lastiği takmalarını öneriyoruz. Özellikle kışa girerken herkes araç muayenesini, bakımını en doğru şekilde yapılmalı, aracın kışa hazırlığı külfet gibi görülmemeli.”

Otomobil fiyatları düşecek mi? Araç fiyatları ne zaman düşer?

2023 yılı engelli maaşı, 65 yaş aylığı alt sınırı açıklandı! İşte 2023 aylıklarına dair detaylar!

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alım detayları! Mülakat yok! Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman?