27 / 04 / 2024

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 



Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını son sürat sürüyor. Ülke adeta akın akın göç alırken oturum izninin de 1 ayda alındığı belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

bbnhaber'de yer alan habere göre son dönemlerde Kuzey Makedonya, Türk girişimcilerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında yer alırken ülkenin sunmuş olduğu avantajlar ve kolaylıklar sayesinde birçok Türk vatandaşı, burada şirket kurarak yerleşiyor. 

 Özellikle Üsküp Haber kurucusu Sadık Şimşek'in de dile getirdiği gibi, 5 bin Euro sermayeli bir şirket kurmak, söz konusu ülkeye yerleşmek için yeterli olabiliyor.

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Paylaşılan bilgilere göre Kuzey Makedonya'nın Türk vatandaşları için cazip hale gelmesindeki en büyük etkenler arasında vizesiz seyahat imkanı sunması gösteriliyor. Binlerce Türk vatandaşı bu ülkede yaşarken ayrıca yüzlerce Türk şirketi de faaliyet gösteriyor. Ayrıca Türklerin kurmuş olduğu siyasi partilerin de ülkede iktidar ortağı olması, Türk iş dünyası için çok önemli bir avantaj sağlıyor.

Türk girişimcilerin Kuzey Makedonya'ya olan ilgisi, söz konusu ülkenin ekonomik ve ticari potansiyeline de işaret ediyor. Yaşanan bu durum, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlendirirken ayrıca iş birliği olanaklarını da artırıyor.

Kuzey Makedonya'da sunulan fırsatları değerlendiren Türk girişimciler, hem kendi işlerini büyütme hem de ülke ekonomisine katkı sağlama imkanı bulmuş oluyor. Yaşanan bu durum, hem Kuzey Makedonya hem de Türkiye için de olumlu sonuçlar doğuruyor. 

Kuzey Makedonya, Türk vatandaşları için vizesiz seyahat imkanı sunan ülkeler arasında yer alıyor. Türk vatandaşları, Kuzey Makedonya'ya seyahat ederken vize alma zorunlulukları bulunmuyor fakat seyahat amacına bağlı şekilde belirli koşulların sağlanması gerekiyor. 

Oturum izni için 40 bin Euro değerinde konut almanın yettiği Kuzey Makedonya'ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının dikkat etmeleri gereken bazı hususlar da bulunuyor. Öncelikle seyahat tarihinden en az 3 ay öncesinden geçerli olacak şekilde pasaport edinilmesi gerekiyor. Ayrıca bunun dışında seyahat süresince konaklama ve seyahat sağlık sigortası yaptırılması da büyük önem taşıyor. 

 

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi:  Ankara  hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

Demir fiyatları rekor zam sonrası fırladı! Demir fiyatları ne kadar oldu? 6 Mart 2024 demir fiyat listesi

AK Parti'den emekli zammı için tarih geldi! Maaşlar güncellenecek mi? 


Geri Dön