Altın & Dolar

1 dolar 60 TL! Elinde doları olanları buz kestiren rakam geldi! 29 Ekim 2023 1 dolar kaç TL? 

Dolar kurundaki son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Peki dolar yükselecek mi? Dolar ne kadar olacak? İşte 29 Ekim 2023 1 dolar kaç TL?

Yatırımcılar, birikim yapmak isteyenler ve milyonlarca vatandaş, dolar kurundaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. 

Açıklanan son dakika bilgilerine göre; yatırım araçlarından altın, borsa ve dolar geçtiğimiz hafta kazandırdı. Doların satış fiyatı yüzde 0,65 değerlendi ve 28,1890 TL oldu. 

DOLAR DURMAYACAK 

Aksiyon Gazetesi'nin aktardığına göre; finans dünyasının önde gelen isimlerinden Selçuk Geçer, döviz kuru ile ilgili yaptığı açıklamalarla sık sık gündem oluyor. 

Selçuk Geçer, doların ulaşacağı rakam ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

"Dolar kısa vadede kendini kilitlese de Euro'da artışın başladığını göreceğiz. Sene sonu ve gelecek senenin başlarında dolar/Euro paritesinin 1.10'u aşması sürpriz olmayacak" diye konuşan Selçuk Geçer, bu durumun doların duracağı anlamına gelmediğinin altını çizdi. 

DOLAR ÖNCE 35, SONRA 60 TL'Yİ AŞACAK 

Doların TL karşısında hızla değer kazanmayı sürdüreceğini vurgulayan Selçuk Geçer, Türkiye'deki politik hataların, arka kapı müdahalelerinin ve enflasyon sorununun doların gerçek değerine etki ettiğini belirtti. 

Geçer, Türkiye'de ciddi bir kümülatif enflasyon ve baskılanan dolar sorunu olduğuna dikkat çekti ve 2024 yılına kadar dolar kuru beklentisinin 35 TL olabileceğini söyledi. 

Seçimlerin ardından bir kur patlaması yaşanacağına da vurgu yapan Selçuk Geçer, 2024 yılının ilk yarısında doların gerçek değerinin 60 TL'leri aşacağını belirtti. 

Geçer, dolar kurunun gerçek değerinin altında olduğunu savundu ve "Ekim'in sonunda Fed tarafından yapılacak toplantılarda anlaşılan o ki, 25 baz puanlık bir faiz artışı olacak. Bu toplantı 2023 için son faiz artırımı yapılacak ancak görünen o ki, 2024 yılında yüksek faizler bir süre daha hayatımızda olmayı sürdürecek" ifadelerini kullandı.

29 EKİM 2023 DOLAR NE KADAR? 1 DOLAR BUGÜN KAÇ TL? 

1 doların ne kadar olduğu merak ediliyor. Piyasaların kapalı olduğu bugün, doalrın alış fiyatı 28,175 TL, satış fiyatı ise 28,220 TL. 

Altın fiyatlarında büyük deprem! 29 Ekim 2023 canlı altın fiyatlarını görenler inanamıyor! Acil bakın!

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? Evini dönüştürecekler dikkat!

Ocak 2024 emekli maaşı zammında yüzdelik oran açıklandı mı? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emekli zammında son dakika!

Asgari ücret, emekli ve memur zammında flaş rakamlar! Tek tek açıklandı! İşte Ocak 2024 zamları...