Kent Haberleri

1 doları bile olan hemen baksın! Dolar seçim sonrası tam bu kadar olacak! Rakamı duyan resmen buz kesti!

Yatırımcılar, dolar alacaklar ve satacaklar sık sık 'Dolar yükselir mi, düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Doların ulaşacağı rakam resmen buz kestirdi. Peki dolar kaç lira olacak?  Yatırımcılar, dolar alacaklar ve satacaklar sık sık 'Dolar yükselir mi, düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırıyor

Dolar kurundaki son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Yatırımcılar, dolar alacaklar ve satacaklar sık sık 'Dolar yükselir mi, düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırıyor. 

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararından sonra, piyasalara verilen mesajların ardından dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde düşüş hız kazandı. 

Yeni haftada da dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde aşağı yönl seyir devam ediyor. Dolar endeksi bugün 102.615 seviyesinden işlem görürken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3.511 ile düşüşünü sürdürüyor. 

Türkiye, seçime 50 gün kala yüksek enflasyon ve Türk Lirası'ndaki düşüş karşısında reel gelirlerin hızla düştüğü, bütçe ve ödemeler dengesinde ise sorunların çoğaldığı bir ekonomik tablo ile karşı karşıya kaldı. 

Bu gelişmelerin ardından, ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

1 doları bile olan hemen baksın! Dolar seçim sonrası tam bu kadar olacak! Rakamı duyan resmen buz kesti!

Dolar kurunun seyri, yükselip yükselmeyeceği herkes için oldukça önemli. Yatırımcılar, dolar alacaklar ve satacaklar, son günlerde seçim sonrası doların ne olacağını merak ediyor. 

Cumhuriyet'ten Ebru Birçak Edebali'nin haberine göre; Selçuk Geçer, seçim sonrasında dolar için iki kritik senaryo olduğunu belirtti. 

Birinci senaryoda mevcut iktidarın seçimi kazanması halinde, yanlış politikalar sürerse kur üzerinde baskının artacağına vurgu yapan Selçuk Geçer, "En iyi ihtimalle dolar enflasyon değerine giderse 35 ile 40 lira arasına yükselir. Birinci senaryonun ikinci versiyonu şöyle olabilir" açıklamasında bulundu. 

İkinci senaryo da ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olması durumuna değinen Selçuk Geçer, "Ekonomi ile ilgili adam gibi modellerin uygulanması ve kurumlara tekrar güvenin sağlanması lazım" diye konuştu. 

Bunların yapılması halinde 5-6 ayda kur dalgalanmalarının yine görüleceğine dikkat çeken Geçer, açıklamasında "Yabancılar yine anında Türkiye'ye koşmazlar. Eğer ki bir şeyler toparlanıyorsa zaten kredi notlarını düzeltip risk primini aşağıya çekip sıcak paralarını sokmaya başlarlar" ifadelerine yer verdi. 

Vazgeçilmiş önemli projelerin yeniden devreye alınması ve dövizin Türkiye'ye girmesi ile ilk 6 ay yine dalgalanmalar olacağının altını çizen ekonomist Selçuk Geçer, "Yine doları 35-40'ın altında beklemeyelim, yine zor günler bizi bekliyor olacak" şeklinde konuştu. 

1 doları bile olan hemen baksın! Dolar seçim sonrası tam bu kadar olacak! Rakamı duyan resmen buz kesti!

1 DOLAR BUGÜN NE KADAR 28 MART? 

28 Mart 2023 dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeleri, milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. 

Yatırımcılar ve doları olan vatandaşlar, 'Dolar bugün kaç TL?, Dolar yükselecek mi?, Dolar ne olacak?' sorularının yanıtlarını merakla araştırıyor. 

Dolar/TL kuru bugün sabah saatleri itibarıyla 19,35 TL, satış fiyatı 19,40 TL'den işlem görüyor. Dolar kuru, dün aynı saatlerde 19 lira 28 seviyelerinden işlem görüyordu. 

Aynı dakikalarda euro/TL kuru alış fiyatı 20,88 TL, satış fiyatı ise 20,97 TL oldu. 

Altın fiyatlarında büyük deprem! Tek tek açıklanan bu rakamları duyanın aklı gitti! İşte 28 Mart 2023 altın fiyatları

Herkesin kafasında aynı soru: Altın mı, borsa mı? İşte uzmanlardan zengin edecek değerlendirmeler...

Akaryakıtta yeni tarife! Benzine tam 81 kuruş zam geldi! BP, Opet, Petrol Ofisi, Total, Shell 28 Mart 2023 fiyat listesi