Kent Haberleri

1 euro bugün ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? 10 Temmuz Pazartesi euro/TL alış satış fiyatı

Dolar/TL bu sabah 26.17 TL ile tarihi zirvesine yakın seyrederken euro/TL kurunun ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki 1 euro bugün ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? 10 Temmuz Pazartesi euro/TL alış satış fiyatı. 17  TL seviyesiyle tarihi zirvesine yakın seyrediyor

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününde   26.17  TL seviyesiyle tarihi zirvesine yakın seyrediyor. Türk Lirası haziran ayında dolar kuru karşısında yaklaşık yüzde 20 değer kaybederken hem TL'deki değer kaybı hem de belirgin artırılan vergilerin enflayonda da yükseltici etki yaratması bekleniyor. Peki aynı dakikalarda euro/TL ne kadar? 

1 euro bugün ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? 10 Temmuz Pazartesi euro/TL alış satış fiyatı...

1 EURO BUGÜN NE KADAR? EURO/TL KAÇ LİRA? 10 TEMMUZ 2023 EURO/TL ALIŞ SATIŞ FİYATI

Milyonlarca yatırımcı 10 Temmuz Pazartesi döviz kurlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Dolar/TL kuru güne yükselişle başlarken 26,160 TL'den işlem görüyor. Euro/TL kuru alış fiyatı 28,585 TL, satış fiyatı ise 28,686 TL'den işlem görüyor.

Euro dolar paritesi saat 12:39 itibariyle 1,0965 dolar bandında hareket ediyor. 

GÖZLER FAİZ VE ENFLASYON VERİLERİNDE!

TCMB bankaların ek zorunlu karşılık tutmasını gerektiren bilanço TL payını yüzde 60'tan yüzde 57'ye indirdi. 

Bu haftasonu atılan adım da ilk sadeleşme adımının tamamlayıcısı niteliğinde oldu. Yetkililer sadeleşme adımlarıyla beraber bankaların mevduat faizlerinde düşüş gerçekleşeceğini öngördü.

Bankacılar 2021 yılında açıklanan takvime göre geçen hafta itibarıyla TL cinsi zorunlu karşılıkların rezerv opsiyon mekanizması aracılığı ile tutma hakkının da kaldırıldığına dikkat çekti. Bu adımının altın rezervlerinde düşüş yaratması bekleniyor.

TL zorunlu karşılıkların döviz ve standart altın cinsinden tesis edilmesi imkanları 2011 yılı sonunda getirilmişti.

Piyasalar Merkez Bankası'nın 20 Temmuz'daki faiz kararının ardından 27 Temmuz'daki enflasyon raporunu takip edecek.

TCMB'nin 2023 sonu için TÜFE tahmini yüzde 22.3 seviyesinde bulunurken, yukarı revizyon ile birlikte raporda verilecek mesajlar da takip edilecek.

Hem Temmuz faiz kararının tamamlanmış olması hem de üç yıllık TÜFE tahmininin paylaşılacak olması nedeniyle ekonomistler TCMB'nin bu raporla birlikte önümüzdeki dönemde para politikası uygulamaları hakkında daha çok fikir sahibi olması bekleniyor.

Altın fiyatları bugün ne kadar? 10 Temmuz Pazartesi gram altın kaç lira? Çeyrek, yarım ve tam altın kaç TL?

Doların güzergahı belli oldu! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi!