Genel

1 günde 4 inşaat işçisi öldü!

Avrupa'da en fazla işçi ölümünün yaşandığı Türkiye'de her gün yeni bir acı haber geliyor. Dün de Konya'da 1, Kırşehir'de 1 ve İstanbul'da 2 olmak üzere 4 işçi hayatını kaybetti...

Avrupa'da en fazla işçi ölümünün yaşandığı Türkiye'de her gün yeni bir acı haber geliyor. Dün de Konya'da 1, Kırşehir'de 1 ve İstanbul'da 2 olmak üzere 4 işçi hayatını kaybetti.



KONYA'DA bulunan bir inşaatta önceki gün gerçekleşen olayda 10 katlı apartmanda kurulu olan iskele üzerinde herhangi bir önlem almadan binanın dış cephesinde sıva yapan Kıyas Kahraman dengesini yitirerek 3. kattan düştü. İş arkadaşları tarafmdan kanlar içinde yerde bulunan Kahraman, hayatını kaybetti. 


Kırşehir'de ise Serkan Aydın (19), çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. TOKİ inşaatında mermer işçisi olarak çalışan Aydın, kaçak bulunduğu iddia edilen yük asansöründe akıma kapılarak ağır yaralandı. Hastanaye kaldırılan Aydın, hayatım kaybetti. 

İstanbul'da Esenyurt Kristal Şehir şantiyesinde çalışan inşaat işçisi Metin Boğmalık (23), 8. kattan düşerek hayatını kaybetti. Kartal'da ise 8 katlı inşaatın en üst katından vinç yardımıyla aşağıdaki kamyona kalas indiren Ahmet Çakmak (49), dengesini kaybedederek en üst kattan kalasların yüklendiği kamyonun içine düştü ve hayatmı kaybetti. Bir mahalle sakini, "Vinçle kalasları indirirken dengesini kaybettiği aşağı düştü. Binada hiçbir önlem yok, emniyet kemeri, baret yok" dedi. İş kazasının olduğu inşaatın hemen girişinde, üzerinde iş güvenliğiyle ilgili uyarı levhası olması da dikkat çekti. 


Yurt Gazetesi