28 / 04 / 2024

1 milyar TL'lik Mall Of İstanbul'a 50 milyonluk yoldan gidilecek!

1 milyar TL'lik Mall Of İstanbul'a 50 milyonluk yoldan gidilecek!

1 milyar TL'lik Mall Of İstanbul'da teslimler kasım ayında başlayacak. Rezidans, ofis, AVM ve otel olarak tasarlanan projede, trafiği rahatlamak için 50 milyon TL'lik ek yol yatırımı yapılıyor.




Torunlar GYO tarafından Basın Ekspres yolu ile TEM Atatürk Havaalanı sapağının kesiştiği noktada hayata geçirilen 1 milyar TL'lik Mall Of İstanbul'da teslimler kasım ayında başlayacak. Rezidans, ofis, AVM ve otel olarak tasarlanan projede, trafiği rahatlamak için 50 milyon TL'lik ek yol yatırımı yapılıyor. Proje ile ilgili gelişmeleri paylaşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun,  projede yer alan 1081 konutun yüzde 85'inin ofislerin ise yüzde 70'inin satıldığını açıkladı. Emre Torun, "Projemizin yüzde 23'ü aralarında Amerika, Avusturya, Dubai, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İsviçre gibi ülkelerin de bulunduğu 35 farklı uyruktan kişi tarafından satın alındı" dedi.


Konut ve ofislerin satışından 500 milyon TL ciro yaptıklarını, konutların ortalama metrekare satış fiyatlarının 5 bin 600 TL olduğu projede en pahalı dairenin 1 milyon 309 bin TL'ye satıldığını kaydeden Torun, "İlk satış fiyatlarımız metrekarede 3 bin TL'nin altındaydı. Fiyatlarımız bölgenin yüzde 25-30 üzerinde. Buna rağmen satışlarımız iyi" diye konuştu. Büyüklükleri 110 metrekare ile 327 metrekare arasında olan 180 adet ofisin de projede yer aldığını kaydeden Torun, "30 Kasım'da konut ve ofisleri teslim etmeye başlayacağız. 2 ay içinde teslimleri tamamlarız" dedi. AVM'nin ise 2014'ün ilk çeyreğinde açılacağı bilgisini veren Torun, ciro hedefini aştıklarını, projenin bitiminde bu rakamın 600-700 milyon TL'ye çıkmasını beklediklerini kaydetti.


Yeni yolu günde 100 bin araç kullanacak


Mall of İstanbul projesi kapsamında 50 milyon TL'lik ek bir yol yatırımı yaptıklarını açıklayan Torun şöyle konuştu: "Bölgedeki trafiği rahatlatmak, Mall of İstanbul projesinde yaşayanların ve alışveriş merkezi ziyaretçilerinin daha rahat ulaşımını sağlamak amacıyla ilave yollar ve alt geçitlerin yapımı da devam ediyor. Yol yatırımlarının yanı sıra metro bağlantı tünelleri de Torunlar GYO tarafından gerçekleştirilecek. Günde yaklaşık 100 bin aracın bu yolları kullanması bekleniyor. Yollarla ilgili çalışmaların Ocak 2014'te tamamlanmasını hedefliyoruz."


Torun, ayrıca, Paşabahçe'de otel, Maltepe sahilde konut yapacaklarını, KİPTAŞ ile de Ataşehir'de 500 dönümlük arazi üzerinde proje geliştireceklerini söyledi.


Dünya


Geri Dön