24 / 06 / 2024

1 milyon TL konut kredisinin en az ödeme miktarı ne kadar? 

1 milyon TL konut kredisinin en az ödeme miktarı ne kadar? 

Ev almak isteyen vatandaşların en sık araştırdığı konular başında konut kredisi yer alıyor. Buna göre, konut kredilerinde faiz oranları da değişince otomatik olarak aylık ödeme tablosu da değişmektedir. En düşük kredinin aylık ödeme taksitleri de değişmiş oldu.



Konut kredilerindeki faiz balonu her geçen gün artmaya devam etmekte. Bu doğrultuda da konut kredisi ile ev almak ne yazık ki pek çok kişi tarafından imkansız bir hal alıyor. Çünkü aktarılan son habere göre 1 milyon TL’lik konut kredisinin geri ödemesi 5 milyon TL’yi aşmış durumda olduğu kaydedildi. Durum bu şekilde olunca konut kredilerinin yanına çok fazla yaklaşılmıyor.

EN DÜŞÜK KREDİNİN AYLIK GERİ ÖDEMESİ

En düşük kredinin aylık geri ödemesinin de değiştiği kaydedildi. usakgundem.com'da yer alan habere göre piyasada en düşük konut kredisi yüzde 3,5 faiz oranı ile veriliyor. 1 milyon TL konut kredisi çekilmesi halinde aylık taksit miktarı 31 bin 352 Türk Lirası oldu. Kredinin toplam geri ödemesi 3 milyon 781 bin TL’yi geçtiği kaydedildi.

DAR VE ORTA GELİRLİLER İÇİN ÇOK ZOR

Konuya ilişkin Sözcü’nün aktarmış olduğu haberin detaylarına göre dar ve orta gelirli vatandaşlar için kredi destekli konut almak artık resmen hayal oldu. Çünkü 1 milyon Türk Lirası konut kredisi çekilmesi halinde 12 ay vadede aylık 69 bin 921 Türk Lirası ödenecek olup, aylık faizi yüzde 6,99’a çıkan konut kredisinin geri ödemesi de neredeyse 9 milyona yaklaşıyor.

1 milyon TL konut kredisinin en az ödeme miktarı ne kadar? 

ASGARİ ÜCRETİN 4 KATI

Durum bu şekilde olunca toplam faiz oranı 7 milyon 390 bin 527 TL’yi geçiyor. Asgari ücretin 7 bin 2 Türk Lirası olduğu göz önüne alınırsa, aylık taksit ödemesi asgari ücretin 4 katını geçiyor. Bu şekilde de dar ve orta gelirli vatandaşların kredili ev alması çok zorlaşıyor.

KONUT KREDİSİ NE DEMEK?

Konut kredisi yani mortgage, sahip olmak istenilen konutun teminat altına alındığı bir kredi türüdür. Satın alınacak konuta karar verildiğinde konut kredisi almak için bankaların kredi ürünlerinin araştırılması gerekir.

Konut kredisi faizleri uçtu! 3 milyon TL'lik kredinin geri ödemesi 11 milyonu aştı!

Ziraat Bankası faiz oranlarını değiştirdi! 14 bin 191 TL taksitle 2 milyon TL konut kredisi kullandıracak!

Konut kredisi faizleri artıyor, fiyatlar düşüyor!

Banka banka konut kredisi faiz oranları güncellendi! 3 milyon TL'nin geri ödemesi ne kadar?


Geri Dön