Ekonomi

1 milyon TL'nin faiz getirisi uçtu...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi yapacağı tarihe ilişkin beklentilerin 2025’e sarkması ve enflasyondaki düşüş eğilimi, bankaları da rekabetçi faiz oranları sunmaya yönlendiği kaydedildi.

Söz konusu durum, bankaların vadeli mevduat müşteri portföyünü genişletmek hedefi ile birlikte çeşitli kampanyalar geliştirmesine sebebiyet verdi. Birikimlerini risksiz bir biçimde değerlendirmek isteyen yatırımcılar, bankaların sağladığı mevduat faizi oranlarını takip ediyor. Müşteri çekme yarışı da hız kazanırken, yeni gelen müşterilere sunulan "hoş geldin faizi" oranları yüzde 50'yi aşmaya başladı. Bankaların mevduat faizi oranları ne kadar oldu?

BANKALAR YARIŞTA

Bankaların sunduğu ortalama mevduat faiz oranları 28 ila 31 gün arası için yüzde 40 ila yüzde 42 arasında değişirken, vade uzadıkça bu oranların yüzde 40-41 seviyesine düştüğü görüldü. aydinlik.com.tr'de yer alan içeriğe göre; tanışma ve hoş geldin faizi doğrultusunda bankalar yüzde 50'ye kadar çıkabilen oranlardan faydalanma imkanları sunabiliyor.

Özellikle 3 aylık vadelerde faiz oranları genelde yüzde 40-41 civarında bulunurken, hoş geldin faiziyle bu oranlar yüzde 50'ye kadar ulaşabiliyor. Vade ve mevduat tutarlarına göre faiz oranları farklılıklar gösteriyor.

1 MİLYON TL'NİN AYLIK FAİZ GETİRİSİ

1 milyon TL nakde sahip olan bir yatırımcı, birikimini 32 gün vadeli mevduata yatırdığında 32 gün sonunda yüzde 40 faizle yaklaşık 32 bin 438 TL kazanç sağlarken, hoş geldin faizi ile yüzde 45 oranında yatırım yapıldığında ise bu rakam 36 bin 483 TL'ye artış gösteriyor.

1 milyon TL'nin 60 günlük faizi tam bu kadar oldu! Bankaya para yatıracaklar dikkat: Ekim 2024 mevduat getirisi hesabı..

1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi fırladı! Mevduat faiz oranları değişti...

En yüksek faiz veren bankalar hangileri? 1 milyon TL'nin faiz getirisi ne kadar oldu?

Mevduat faizlerine Eylül ayarı! 1 milyon TL ne kadar kazandırıyor?