30 / 04 / 2024

1 milyon TL’nin faizi son 1 ayda dolardan az kazandırdı! Peki 1 milyon lirayı nereye yatırmalı?

1 milyon TL’nin faizi son 1 ayda dolardan az kazandırdı! Peki 1 milyon lirayı nereye yatırmalı?

Mevduat faizlerindeki artış nedeniyle son dönemde yatırımcılar için faiz getirisi cazip hale geldi. 70 bin takipçili Taban yiyen Buffett isimli sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımda 1 milyon TL’nin faiz getirisinin son bir ayda doların gerisinde kaldığını söyledi. Vatandaş “Ne yapalım? dedi.



Merkez Bankası Haziran 2023’ten beri yaptığı faiz artırımlarıyla politika faizini yüzde 8.5’ten kademeli olarak dün yüzde 45’e çıkardı. Ekonomistler yüzde 45’in faiz yükselişi için son durak olduğunu belirtirken, asıl önemli sorunun bundan sonra faiz indiriminin ne zaman konuşulmaya başlanacağı olduğunu ifade ediyor.

Politika faizinin artmaya başlamasıyla yüzde 50’lere kadar yükselen mevduat faizleri vatandaşlar için “güvenli liman” oldu. Ancak mevduat faizleri, enflasyonla birlikte dolar ve euronun da artmasıyla parasını bankalarda değerlendirenler için cazibesini kaybetmeye başladı.

X Sosyal medyada 70 bin takipçili Taban yiyen Buffett isimli kullanıcısı twitter.com/borsacibirgenc hesabından yaptığı paylaşımda, hiçbir riske girmemek için parasını faize koyanların son bir ayda doların da gerisinde kazanç sağladığını belirtti. Kısa vadede cazibeli görünen faizin yatırımcıyı son bir ayda zarara soktuğunu söyledi. Vatandaş bu paylaşıma tepkisiz kalmadı…

İşte o paylaşım ve ING Bank’ın 32 günlük faiz getiri tablosu...

Takipçileri bu tablo karşısında şaşırdı kaldı!

 


Geri Dön