Ekonomi

1 Ocak 2023 Asgari ücret! Bu gerçek olursa vatandaş bayram eder! Hemen siz de bakın! 

Asgari ücret ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aralık ayı içerisinde ilk toplantısını yapacak olan Tespit Komisyonu gerçekleştirilecek dört toplantının ardından kararını verecek. Peki, 2023 asgari ücret ne kadar olacak? 1 Ocak 2023 Asgari ücret...Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ilk toplantısını 6 Aralık'ta yapacak

Milyonlarca çalışanı alakadar eden asgari ücret konusunda artık kısa bir zaman kaldı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ilk toplantısını 6 Aralık'ta yapacak. Bu toplantının hemen peşinden Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 7,8,9 Aralık tarihlerinde bir araya gelmesi ve ilk toplantısını yapması bekleniyor. Peki, asgari ücrete yüzde kaç zam gelecek? Beklenti ve tahminler ne yönde?

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Asgari Ücret zammına ilişkin milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, "Temmuz ayı içerisinde asgari ücretliye yapılan yüzde 30 zamma dikkat çekerek, o dönemde enflasyon yüzde 42 iken yüzde 30'luk bir zam yapılmıştı yani yüzde 12'lik bir fark var. Temmuz-Aralık ayı döneminde enflasyonun yüzde 30-35 civarında olacağı düşünülürse hesap ortadır" şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET ZAM ORANLARINA GÖRE MAAŞ TUTARLARI 

Mevcut net asgari ücret şu an 5.500 lira olarak uygulanıyor. Asgari ücrete yüzde 40'lık bir zam yapılması halinde maaş tutarı 7.700 TL, yüzde 45 artış yapılması halinde 7 bin 975 TL ve son olarak yüzde 50 zam yapılması halinde 8.250 TL olacak.

7 BİN 500 LİRA!

1 Ocak 2023’te asgari ücretinin enflasyonu çok aşan bir zam oranı ile belirleneceği öne sürüldü. Asgari ücretin orta vadeli program hedeflerine göz önünde bulundurulduğunda en az 7 bin 500 lira olacağı düşünülüyor.

Vergi uzmanlarına göre asgari ücret zammı yüzde 40 oranında gelebilir. Bu da 5 bin 500 TL olan asgari ücretin 7 bin 500 - 7 bin 750 TL’ye kadar yükseleceğini belirtiyor.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI 

Kayseri'de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sabit gelirli vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceğiz diyen Oktay, asgari ücret dahil gerekli düzenlemeleri yıl sonunda yapıyor olacağız ifadelerini kullandı.

Benzin fiyatına bir indirim daha! İşte güncel benzin ve motorin fiyatları…
Benzin fiyatlarına dair son gelişmeler! İşte 19 Kasım Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!
Dolara yatırım yapanlar dikkat etsin! Selçuk geçer uyardı! Hemen bakıp, pozisyon alın!
Herkes bu haberi bekliyordu! Başvuru ve ödeme şartları değişti! Hemen bakın!