Kent Haberleri

1 Ocak 2023 asgari ücret hesaplamasında bu kez 7.3 şiddetinde deprem! Bu rakama bakan bir daha baktı! Hemen bir göz atın

1 Ocak 2023 asgari ücret hesaplamasında bu kez 7.3 şiddetinde deprem yaşanıyor. Açıklanan bu rakama bakan bir daha baktı. Hemen siz de bir göz atın... Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, pek çok kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret zammında üst sınır netleşti

Milyonlarca kişi tarafından arama motorlarında sık sık aratılan asgari ücret zammı ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, pek çok kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret zammında üst sınır netleşti. Asgari ücret 2023 zammı için kulislerde şu an için 4 farklı senaryo konuşuluyor. Bir taraftan çalışanlar diğer taraftan da işverenler hesaplamalarını sürdürürken, yeni asgari ücretin yüzde 55 zamla rakamın 8.500 lira olacağı konuşulanlar arasında.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu bu rakam ise asgari ücret 2023 için üst limit şeklinde görülüyor. Diğer bir taraftan zamlı yeni maaşların hangi ay yatacağıyla ilgili bilgiler de verildi.

1 Ocak 2023 asgari ücret hesaplamasında bu kez 7.3 şiddetinde deprem yaşanıyor. Açıklanan bu rakama bakan bir daha baktı. Hemen siz de bir göz atın...

Pek çok kişinin beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu henüz toplanmadı fakat milyonlarca kişi şimdiden nefesini tutmuş, yeni yılda yeni maaşını merak ediyor.

Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret 2023 zammı için kulislerde 4 farklı senaryo konuşuluyor.

Bir yandan çalışanlar diğer yandan işverenler hesaplamalarına devam ederken, yeni asgari ücretin yüzde 55 zamla rakamın 8.500 TL olacağı konuşuluyor.


 
Konuşulan bu rakam da asgari ücret 2023 için üst limit şeklinde görülüyor. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Ocak 2023 zammı için Aralık ayını bekliyor.

7-8-9 Aralık 2022 tarihlerinden birinde ilk toplantısını gerçekleştirmesi planlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni rakamı belirleyecek.

Kulislerden de asgari ücret 2023 için birçok oran ve tahmin kulislerde konuşuluyor. Anlaşma ve matematiğe bağlı olarak alınacak karar sonrası yeni asgari ücretin 7 bin 500 TL ila 10 bin Türk Lirası arasında olacağı konuşuluyor.

ASGARİ ÜCRETTE 4 FARKLI SENARYO KONUŞULUYOR

Asgari ücrette 4 farklı senaryo üzerinde durulduğu belirtildi. Ocak 2023 itibariyle asgari ücrete yüzde 24 ila yüzde 55 arasında zam yapılması bekleniyor.

Eğer asgari ücrete yüzde 24 artış yapılırsa yeni rakam 6 bin 800 TL olacak.

Eğer asgari ücrete yüzde 40’lık artış yapılırsa 7 bin 700 TL'ye çıkacak. Eğer asgari ücrete yüzde 47’lik bir zam yapılırsa bu rakam 8 bin 85 TL’ye yükselecek. Eğer uygulanacak zam oranı yüzde 55 şeklinde olursa asgari ücret yeni yılda 8.500 liraya çıkacak.

Altın fiyatları resmen yerle bir oldu! Son dakika altın fiyatlarına bakan bir daha baktı! Siz de hemen bir göz atın!

Çok az kişinin bildiği bu ödemeleri sakın kaçırmayın! Devlet 2.500 TL verecek! Kimse başvurmadan hemen siz başvurun!

Aile destek ödemeleri müjdesi peş peşe geldi! Hesaplara tek tek yatıyor! Bayram ettirecek bu ödemeleri sakın kaçırmayın!