Kent Haberleri

1 Ocak 2023 asgari ücret zammı için nefesler tutuldu! Resmen açıklanan bu tarihi görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı!

1 Ocak 2023 asgari ücret zammı için nefesler tutuldu... Az önce resmen açıklanan bu tarihi görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı... Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı 7 Aralık 2022 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapıldı

Milyonlarca çalışanın gündeminde asgari ücret bulunuyor. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı 7 Aralık 2022 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapıldı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu görüşmelerin çerçevesinin belirlendiği bu toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yaptırılan asgari ücret anketinin sonuçları da açıklandı. Söz konusu bu ankete göre, işçi veya işveren olmayan çeşitli mesleklere sahip katılımcıların 2023 yılı asgari ücret beklentisi 7 bin 845 TL şeklinde oldu.

Görüşmeler kapsamında ikinci toplantı yine Bakanlığın ev sahipliğinde 14 Aralık tarihinde yapıldı. Basına kapalı olarak yaklaşık 2,5 saat süren bu toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri ekonomik verilere dair sunumlar gerçekleştirdi.

1 Ocak 2023 asgari ücret zammı için nefesler tutuldu... Az önce resmen açıklanan bu tarihi görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı...

Aktarılan detaylara göre söz konutu görüşmelerde en kritik nitelikteki üçüncü toplantı 20 Aralık Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek. Söz konusu bu toplantıda taraflarca telaffuz edilecek ilk rakamlar masada olacak.

Yine verilen detaylara göre, merakla beklenen 3. toplantıdan sonra 4. toplantının da en kısa sürede yapılması ve 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamının gelecek hafta içerisinde belirlenmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA ÖNE ÇIKAN ORAN NEDİR?

Aktarılan detaylara göre, Çalışma Bakanlığı’nın Türkiye genelinde yaptırdığı ankette de ortak asgari ücret beklentisi 7 bin 845 Türk Lirası şeklinde olmuştu. Yine verilen detaylara göre, enflasyonun 2023 yılında yüzde 40 şeklinde olması bekleniyor. Milyonlarca çalışan tarafından merakla beklenen asgari ücret zammının da yüzde 40-50 arasında olması ihtimali de öne çıkıyor. Yine verilen detaylara göre, asgari ücretin Aralık ayı bitmeden açıklanması da bekleniyor. Asgari ücretle ilgili pazarlıklar devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

ASGARİ ÜCRET DİĞER MAAŞLARI DA YUKARI ÇEKİYOR

Vedat Bilgin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada asgari ücretin diğer ücretle çalışanların da ücretlerinin yukarı tırmanmasını sağladığını dile getirerek, Toplantıdan belli bir uzlaşma sağlayarak, asgari ücretliyi rahatlatacak bir ücrette anlaşma sağlayacaklarını kaydetti. Yaptığı açıklamasında bu ay içerisinde yasal olarak imzalamaları gerektiğini kaydeden Bakan Bilgin, bu kez de geniş bir uzlaşma ile bunu yapacaklarına inandıklarını da söyledi. 

1 Ocak 2023 yeni asgari ücret zammı tek tek hesaplandı! Bu rakamları gören de duyan da düğün bayram etti! Hemen bakın!

Emekli ikramiyelerinde yeni yıl müjdesi geldi! Hesaplara yatacağı bu tarihi duyan resmen düğün bayram etti! Hemen bakın

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zamları peş peşe hesaplandı! Bu maaşları duyan düğün bayram etti! Hemen bakın!