Ekonomi

1 Ocak 2023 Asgari ücret zammında dev deprem!  Bu rakamları görenler gözlerine inanamadı! 

Kasım ayının son haftasının başında yeni asgari ücretle ilgili sorular gündemin en çok merak edilen konuları arasında yer aldı. Peki Asgari Ücret Komisyonu ne zaman toplanacak 2023 asgari ücreti ne kadar olacak? Asgari ücret artışı sonrası yeni net brüt TL ne olacak?Kasım ayının son haftasının başında yeni asgari ücretle ilgili sorular gündeme geldi

2023 asgari ücret ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Kasım ayının son haftasının başında yeni asgari ücretle ilgili sorular gündeme geldi. Her yıl olduğu gibi yıl sonunda yeni yıl için yeni asgari ücreti belirlemek üzere bir toplantı yapılıyor. Peki Asgari Ücret Komisyonu ne zaman toplanacak 2023 asgari ücreti ne kadar olacak? Asgari ücret artışı sonrası yeni net brüt TL ne olacak?

 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye İşveren Sendikaları Federasyonu ilk toplantısını 6 Aralık'ta yapacak. Bu toplantıdan kısa bir süre sonra Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve ilk toplantısı 7, 8 ve 9 Aralık tarihlerinde yapılacak.

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret artışına ilişkin milliyet.com.tr'de açıklama yapan vergi uzmanı Muhammet Bayram, Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 30'luk zama dikkat çekti. Bayram, "O dönemde enflasyon yüzde 42 iken yüzde 30'luk bir zam yapılmıştı yani yüzde 12'lik bir fark var. Temmuz-Aralık ayı döneminde enflasyonun yüzde 30-35 civarında olacağı düşünülürse hesap ortadır." dedi.

İŞÇİ VE İŞVERENİN ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ!

2022 yılının Ocak ayında yüzde 50, Temmuz'da yüzde 30 olmak üzere iki kez zamlanan asgari ücret için gözler toplantıların yapılacağı Aralık ayında. Kritik toplantı öncesi işveren tarafından asgari ücret için 7-8 bin lira önerisi gelirken, işçilerin bir kısmı 8 bin liralık rakamın uygun olduğunu düşünüyor.

ASGARİ ÜCRET 8 BİN 250 TL!

Kamuoyunda genel beklenti asgari ücretin 7 bin 150 lira ile 8 bin 250 lira arasında olması yönünde.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın refah payı verilebileceğine yönelik mesajından sonra 2023 yılı asgari ücret zammının yüzde 30 ile yüzde 50 arasında olabileceği ön plana çıkıyor.

ASGARİ ÜCRET ZAM ORANLARINA GÖRE MAAŞ TUTARLARI 

Mevcut net asgari ücret şu an 5.500 lira olarak uygulanıyor.

Asgari ücrete yüzde 40'lık bir zam yapılması halinde maaş tutarı 7.700 TL,

yüzde 45 artış yapılması halinde 7 bin 975 TL

Yüzde 50 zam yapılması halinde 8.250 TL olacak.

EYT'de tüm hesaplar tamamen değişti! 1999 sonrasına da müjde geldi!
Müjde verildi! 2 bin 150 TL nakit para yardımı yapılacak! 
Altın alacaklar ve bozduracaklar hemen baksın! Analistler peş peşe açıkladı!
Dolarda olacaklar önceden açıklandı! Görenin ağzı tam bir karış açık kaldı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!