Kent Haberleri

1 Ocak 2023 asgari ücret zammında kıyamet koptu! Peş peşe açıklanan bu rakamları görenler şaştı kaldı! Hemen bakın

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen 1 Ocak 2023 asgari ücret zammında kıyamet koptu... Peş peşe açıklanan bu rakamları görenler şaştı kaldı... Hemen bakınKonu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'u ağırlayacak

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen asgari ücret zam oranı için nefesler tutuldu. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'u ağırlayacak. 

1 Ocak 2023 asgari ücreti ne kadar olacak? sorusuna cevap arayan milyonlar dün Beştepe'deki sürpriz zirveyi yakından izledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kritik konuları ele almak için Külliye'de toplandı. Söz konusu kritik toplantıda 2023 asgari ücret zammının masaya yatırıldığı belirtilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammıyla ilgili dikkat çeken bir son dakika mesajı da verdi.

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen 1 Ocak 2023 asgari ücret zammında kıyamet koptu... Peş peşe açıklanan bu rakamları görenler şaştı kaldı... Hemen bakın

BAKAN BİLGİN'DEN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET MESAJI

Mynet'in aktardığı detaylara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret zammıyla ilgili yaptığı açıklamada "İşçilerimiz, Türkiye'nin emekçileri şundan emin olsunlar, onları enflasyona ezdirmeyeceğiz." demişti. Bakan Bilgin, enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenlemeyi geçen sene yüzde 50 zam vererek yapmaya çalıştıklarını söylemişti. Onun yetmediğini hemen onun üzerine aritmetik olarak yüzde 80'in üzerinde, kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam verdiklerini söyleyen Bakan Bilgin, enflasyonun tahribatının devam ettiğini kaydederek, dolayısıyla bunu dikkate alan bir düzenleme yapacaklarını kaydetti.

1 OCAK 2023 ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNLERİ

Beştepe'deki kritik zirve ve Bakan Bilgin açıklamaları milyonların asgari ücret için heyecanlı bekleyişini zirveye taşırken, 1 Ocak 2023 asgari ücret zam tahminleri de peş peşe geldi.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, son olarak gazeteci Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında "Asgari ücret ne kadar olacak? Zam oranı tahminleri neler?" sorularına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Gazeteci Zafer Şahin, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Eski Devlet Bakanı Masum Türker ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Onur İste'nin konuk olarak katıldığı Tarafsız Bölge'de net güncel asgari ücret olan 5.500 TL referans alınarak hesaplanan muhtemel asgari ücret zamları masaya yatırıldı.

1 OCAK 2023 ASGARİ ÜCRET İÇİN YÜZDE 30-60 ARASI ZAM MASADA

6 farklı senaryonun konuşulduğu masaya yatırıldığı yayında asgari ücret zammının yüzde 30 ve yüzde 60 arasında olabileceği belirtilirken, yani maaşın 8 bin 800 TL olabileceği de öne sürüldü.

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen 1 Ocak 2023 asgari ücret zammında kıyamet koptu... Peş peşe açıklanan bu rakamları görenler şaştı kaldı... Hemen bakın

Asgari ücrete;

Yüzde 30'luk zam gelirse olası maaş; 7 bin 150 Türk Lirası,

Yüzde 35'lik zam gelirse; 7 bin 425 Türk Lirası,

Yüzde 40'lık zam gelirse; 7.700 Türk Lirası,

Yüzde 45'lik zam gelirse gelirse; 7.975 Türk Lirası,

Yüzde 50'lik zam gelirse; 8.250 Türk Lirası,

Yüzde 60'lık zam gelirse; 8.800 Türk Lirası olacak.

Vatandaşlardaki beklentilere ilişkin önemli açıklamalar yapan Gazeteci Zafer Şahin ise, "8 bin ile 8 bin 500 Türk Lirası arasındaki rakamı piyasa satın almış gibi duruyor." dedi.

2022 Ocak ayında gerçekleşen yüzde 50 zamla net 4 bin 253 Türk Lirası olan asgari ücret, Temmuz'da yapılan 30'luk zam ile beraber net 5 bin 500 TL'ye yükselmişti.

NEFESLER TUTULDU

Milyonların heyecanla beklediği asgari ücret pazarlık görüşmeleri ise bugün resmen başlıyor. Verilen bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile saat 14.00'te bir araya gelecek.

Gram altının bu ay ne kadar olacağı resmen açıklandı! Peş peşe açıklanan bu rakamı görenin ağzı tam bir karış açık kaldı

Emeklilerin 1 Ocak 2023 zammı peş peşe hesaplandı! Bu rakamları duyanın resmen ağzı kulaklarına vardı! Hemen bir bakın

Asgari ücret 1 Ocak zammında bu kez 7 şiddetinde deprem! Bu rakamı görenlerin ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın