Kent Haberleri

1 Ocak 2023 asgari ücret zammını duyanın nutku tutuldu! Dedikleri tek tek çıkan İslam Memiş tahminini resmen değiştirdi

1 Ocak 2023 asgari ücret zammını duyanın nutku tutuldu! Dedikleri tek tek çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tahminini resmen değiştirdi...toplantısının 14 Aralık tarihinde yapılacağı biliniyor

Yeni yılın Ocak ayına yaklaşılırken Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2. toplantısının 14 Aralık tarihinde yapılacağı biliniyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Türk-İş ve işverenler arasındaki pazarlığın da hangi rakam ile sonuçlanacağı milyonlarca çalışanı ve emekliyi yakından ilgilendirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da söz konusu sürece doğrudan dahil olması bekleniyor. 

Katıldığı bir televizyon yayınında milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili görüşlerini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş çok önemli açıklamalar yaptı.

1 Ocak 2023 asgari ücret zammını duyanın nutku tutuldu! Dedikleri tek tek çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tahminini resmen değiştirdi...

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Haziran ayında 7 bin 250 TL - 7 bin 500 TL arasında asgari ücret tahmini olduğunu fakat Haziran'dan bugüne geçen sürede ekonomik gelişmeler ve enflasyon tekrar yeni bir güncellemeyi gündeme getirdiğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada asgari ücretin 8 bin Türk Lirası ya da üzerindeki rakamlar olabileğini kaydeden İslam Memiş, STK'ların 7 bin 785 TL gibi rakamlar açıklasa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın noktalayacağı bir süreç olacağını kaydetti. İslam Memiş, "Cumhurbaşkanının özellikle 'Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözü var." diye konuştu.

1 Ocak 2023 asgari ücret zammını duyanın nutku tutuldu! Dedikleri tek tek çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tahminini resmen değiştirdi...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERİLEN RAKAMIN ÜSTÜNDE BİR RAKAM MI AÇIKLAYACAK?

Yaptığı açıklamada komisyonda uzlaşılacak olan rakamı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir miktar yukarı çekeceğini dile getiren İslam Memiş, vatandaşların her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verilen rakamın üstüne bir rakam açıklamasını beklediklerini kaydetti. 

Ama bir yanda maliyet artışları, işverene yükü gibi durumlarda olduğunu kaydeden İslam Memiş, örneğin asgari ücretin yüzde 45'lik zamla 8 bin lira, belirlendiğinde brüt ücretin 9412 lira olduğunu söyledi. 

Bunun işverene maliyetinin ise 11 bin 59 TL olduğunu söyleyen İslam Memiş, asgari ücretin yüzde 50 zamla 8 bin 250 TL olursa işverene maliyetinin 11 bin 404 lira olduğunu kaydetti. Açıklamasında buraya dikkat çekmek gerektiğine değinen İslam Memiş, "İşverene maliyet noktası ve EYT. İkisi aynı zaman denk geldiği için işverene maliyeti ciddi anlamda soru işaretlerini beraberinde getiriyor." dedi.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, iktidara yakın isim Abdülkadir Selvi de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çalışanlar lehine bir beklenti olduğunu dile getirerek önemli detaylar vermişti.

Abdülkadir Selvi aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işverenin bu ücretler karşısında işçi çıkarımı yapmaması için işverene de bir takım kolaylıklar sağlayacağını kaydederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun takdir ettiği bir rakamın üstünde zam oranı çıkmasını sağlayacağını kaydetti.

Emeklilere yeni yılda ikramiye müjdesi! Bu tarihi duyan emekli zevkten dört köşe oldu! Hemen bakın!

Doları olanlar bu üç güne aman dikkat! Duyanın da görenin de resmen eli ayağı titredi! Hemen siz de bir bakın!

1 Ocak 2023 asgari ücret hesaplamalarında büyük fırtına! Peş peşe açıklanan rakamları görenlerin aklı gitti! Hemen bakın