Ekonomi

1 Ocak 2023 Asgari ücrette son dakika! Flaş rakam verildi!

Asgari ücrette son dakika! Ak Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıkladı! Flaş rakam verildi. Peki, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 1 Ocak 2023 asgari ücret kaç TL olacak? İşte Asgari ücrette son dakika... 1 Ocak 2023'te asgari ücretin kaç TL olacağı en çok sorulan sorular arasında yerini almayı başardı

Asgari ücrette son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından izleniyor. 1 Ocak 2023'te asgari ücretin kaç TL olacağı en çok sorulan sorular arasında yerini almayı başardı. Asgari ücrete yapılacak zammın heyecanı giderek artarken tahmini rakamlar birbiri ardına geldi. Peki, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 1 Ocak 2023 asgari ücret kaç TL olacak? İşte Asgari ücrette son dakika...

2023 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI NE KADAR OLACAK? 

Konu ile ilgili Milliyet'e açıklamalar yapan Ak Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

"Yıl sonunda bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceğimiz bir asgari ücret gündeme gelecektir. İnşallah asfari ücretli, emekli ve memur maaşlarındaki atışlarla da vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaktır"

Sene sonunda uygulanacak zam hakkında Ak Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un sözleri sonrasında Vergi Uzmanı Muhammet Bayram durumu şu cümleler ile değerlendirdi:

"Şimdiden rakam tahminleri yapabiliyoruz. Geçtiğimiz Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 30'luk bir zam yapılırken enflasyon oranının % 42 enflasyon vardı. Yani asgari ücretlinin 2022'nin ilk 6 ayında yüzde 12'lik bir alacağı fark var. Şu an asgari ücretlinin yüzde 22 ve kalan üç ayın enflasyon oranı kadar bir artışın yaşanmasının beklendiğini bu da yüzde 35-40'lara tekabül ediyor ifadelerine yer verdi. En az yüzde 40’lık bir artışla 5 bin 500 TL olan asgari ücret 7 bin 700 TL’ler seviyesine geliyor. Buna refah payının eklenmesi ile asgari ücretin 8 bin lira seviyelerine gelmesini tahmin ediyoruz"

BAŞKA İDDİALAR DA VAR!

Sosyal sigorta uzmanı Özgül Kaya, 2023 asgari ücret zammı ile ilgili öngördüğü rakamı şu cümleler ile paylaştı:

"Enflasyon rakamlarının üzerinde ilave bir artışla açlık sınırının üzerine çıkarılması söz konusu olacak. Yani 7 bin lira ile 7 bin 500 lira arasına oturmuş olacak." 

Bu rakamlar dışında asgari ücretin 9 bin 900 lira olacağı iddiaları ortalıkta dolanıyor.

İslam Memiş'ten gram altında zirve için tarih geldi!
Benzin ve motorine indirim mi gelecek? İşte 25 Ekim Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!
Bakan duyurdu! Hesaplara yatmaya başladı!