Kent Haberleri

1 Ocak 2023 emekli zammı az önce bir bir hesaplandı! En düşük maaşları görenin resmen aklı başından gitti! Hemen bakın!

1 Ocak 2023 emekli zammı az önce bir bir hesaplandı. Hesaplanan rakamlara göre, en düşük maaşları görenin resmen aklı başından gitti... Hemen bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak beklenen EYT düzenlemesiyle ilgili açıklamayı yaptı ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar için detaylar da netleşti

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 1 Ocak 2023 asgari ücret zammının belli olmasıyla beraber emeklilerin zam oranları da merak ediliyor ve araştırılıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak beklenen EYT düzenlemesiyle ilgili açıklamayı yaptı ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar için detaylar da netleşti. Peki emeklilerin 1 Ocak 2023 zammı ne kadar olacak? 

1 Ocak 2023 emekli zammı az önce bir bir hesaplandı. Hesaplanan rakamlara göre, en düşük maaşları görenin resmen aklı başından gitti... Hemen bakın...

Milliyet'te yer alan habere göre, 1 Ocak 2023 emekli zammı ne zaman açıklanacak? 2023 SSK/Bağkur emekli maaşı kaç lira olacak gibi soruların yanıtları için gözler şimdi resmi olarak açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi. Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra memur ve emekli zammı için de rakamlar netleşmiş olacak.

1 Ocak 2023 emekli zammı az önce bir bir hesaplandı. Hesaplanan rakamlara göre, en düşük maaşları görenin resmen aklı başından gitti... Hemen bakın...

1 OCAK 2023 EMEKLİ ZAMMI AZ ÖNCE BİR BİR HESAPLANDI

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, emekli 2023 Ocak maaş zammı konusunda milyonlarca emeklinin gözü 3 Ocak 2023 tarihine çevrildi. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte 6 aylık enflasyon oranları da resmen belli olacak. Söz konusu bu oranın üzerine refah payı zammı eklenmesi ve asgari ücret zammına yapılan zam oranına yakın bir zam yapılması bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2022 yılı Ocak ayında en düşük emekli maaşı 1.500 liradan 2 bin 500 liraya çıkarılırken Temmuz ayında bu rakam 3 bin 500 liraya çıkartılmıştı. SSK/Bağ-Kur emekli maaşlarına asgari ücrete yakın bir zam yapılması durumunda en düşük emekli maaşının da 4 bin 500 TL seviyesine yükseltilmesi bekleniyor. 

5 AYLIK ENFLASYON ORANLARI NE OLDU? 

2022 yılının Temmuz ayında SSK/Bağ-Kur emeklileri maaşlarına yüzde 42,35 oranında zam almış en düşük emekli maaşı ise 2 bin 500 liradan, 3 bin 500 liraya çıkartılmıştı. Yine verilen detaylara göre, geride kalan 5 aylık süreçte enflasyon oranı 14,04 olarak hesaplandı.

EMEKLİ AYLIĞINA REFAH PAYI GELECEK Mİ?

Memur ve emekli maaşına zam ile ilgili soruyu cevaplayan Hamza Dağ, enflasyona milletimizi ezdirmeyeceğiz diye çok net ifade ettiklerini belirterek, en düşük emekli aylığı için daha önceki artışlarda da seyyanen bir artış yapıldığını söyledi. Hamza Dağ, açıklamasında en düşük emekli aylığına refah payı gelebileceğini belirterek, "Burada bir emekli aylığı bağlarken ödemiş olunan prime göre oluyor. Çalışma Bakanlığımız süreci yürütüyor." diye konuştu.

Bu 3 bankada resmen deprem oluyor! Garanti, Ziraat, Akbank'tan son dakika kararı! Görenin aklı gitti! Hemen bakın!

Emekli promosyonlarında resmen yeni yıl depremi! Bu bankalar ipleri kopardı, hepsi peş peşe duyurdu! Hemen bakın!

Emekli ikramiyelerinde son dakika müjdesi! Hesaplara yatacağı bu tarihi duyanın ağzı bir karış açık kaldı! Hemen bakın