Kent Haberleri

1 Ocak 2023 emekli zammı bir hesaplandı pir hesaplandı! Hemen Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığının 3 aylık zammına göz atın!

Geri sayımın başladığı 1 Ocak 2023 emekli zammı bir hesaplandı pir hesaplandı. Hemen Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığının 3 aylık zammına göz atın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 6 enflasyon verisinden dördüncüsü olan Ekim ayı enflasyon oranları 3 Kasım tarihinde açıklanacak

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen emekli maaş zammı Ocak 2023 öncesinde peş peşe gelen aylık enflasyon verileriyle şekilleniyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 6 enflasyon verisinden dördüncüsü olan Ekim ayı enflasyon oranları 3 Kasım tarihinde açıklanacak. Ekim ayı verilerinin açıklanmasıyla beraber yeni ve güncel emekli maaş zammı tahminleri de açıklanacak. Diğer bir taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen ek zam sinyali ise emeklilerin de yüzünü güldürdü. 

Emekli maaş zamları ne kadar olacak sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. 2023 Ocak ayı itibariyle emekli maaşlarına da asgari ücrete olduğu gibi zam yapılacak. Yeni yılın yaklaşması ve özellikle de Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasında sonra emekli maaş zamları da merak ediliyor. Eylül ayı enflasyon oranın açıklanmasıyla beraber yapılacak zam farkının ilk yarısı da belli oldu.  

Geri sayımın başladığı 1 Ocak 2023 emekli zammı bir hesaplandı pir hesaplandı. Hemen Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığının 3 aylık zammına göz atın...

EMEKLİ MAAŞLARINDA 6 AYLIK ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLACAK!

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan emekli zammı ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Habertürk'te yer alan habere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayında Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, temmuz ayında ise Ocak-Haziran döneminde açıklanan 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam alıyor.

1 OCAK 2023 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Haziran'da yapılan zam sonrasında; Temmuz ayının Haziran ayına göre, Ağustos ayının Temmuz ayına göre ve Eylül ayının Ağustos'a göre enflasyon farkları toplandığında enflasyondaki yüzde 6.91 artış TÜİK tarafından tespit edildi.

Yine verilen detaylara göre, böylece de 6 aylık enflasyon farkının yarısı da belli oldu. Kalan son 3 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 6,91'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belli oluyor. Merakla beklenen diğer 3 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla beraber enflasyon farkı da ortaya çıkacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ LİRA OLACAK?

Verilen detaylara göre, 2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında da zam yapıldı. Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması halinde emekli vatandaşların en az yüzde 15'lik zam alması bekleniyor.

Asgari ücret hesaplamalarında büyük deprem! 1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen bir bakın!

Emekli promosyonlarında büyük deprem! Halkbank, Vakıfbank, Ziraat resmen açıkladı! Duyanların ağzı 1 karış açık kaldı!

4 bankada 7 şiddetinde deprem! Garanti, Ziraat, Halkbank, Akbank tek tek açıkladı! Duyanlar mıh gibi çakıldı!