Kent Haberleri

1 Ocak 2023 emekli zammı tek tek hesaplandı! En düşük emekli maaşını duyanların ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren 1 Ocak 2023 emekli zammı tek tek hesaplandı! En düşük emekli maaşını duyanların ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen siz de bir bakın... Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, enflasyon rakamlarıyla netleşecek olan zam oranı hakkında uzmanlar peş peşe tahminler yaparken, Merkez Bankası'nın merakla beklenen yıl sonu enflasyon anketi de sonuçlandı

Temmuz ayındaki emekli maaş zammından sonra 2023 yılında en düşük ve en yüksek emekli maaşının ne kadar olacağı da milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, enflasyon rakamlarıyla netleşecek olan zam oranı hakkında uzmanlar peş peşe tahminler yaparken, Merkez Bankası'nın merakla beklenen yıl sonu enflasyon anketi de sonuçlandı. Böylelikle emekli maaş zammının yüzde kaç olacağına dair beklentiler de tek tek açıklandı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren 1 Ocak 2023 emekli zammı tek tek hesaplandı! En düşük emekli maaşını duyanların ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen siz de bir bakın...

Vatan'da yer alan habere göre, milyonlarca kişiyi ilgilendiren emekli maaş hesaplaması yapan pek çok kişi emekli maaşına yüzde kaç zam yapılacağını da merak ediyor ve araştırıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, zam oranları için gözler TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi ve yıl sonu enflasyonu aralık ayı verilerinin açıklanması ile belli olmuş olacak.

Yine verilen bilgilere göre, diğer bir taraftan da TCMB yıl sonu enflasyon anketinin açıklanması ile ekonomistler 2023 emekli maaş zammı konusunda birtakım tahminlerde bulundu.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNLERİ AÇIKLANDI

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emekli maaş zammının belirlenmesinde en büyük etken olan enflasyon verilerine ilişkin yeni detay gündemdeki yerini aldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Merkez Bankası, 41 katılımcıyla gerçekleştirdiği kasım ayına ilişkin "Piyasa Katılımcıları Anketi"ni de yayımladı. Merkez Bankası'nın piyasa katılımcılar anketine göre yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 68,06 şeklinde oldu..

1 OCAK 2023 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, milyonlarca kişiyi ilgilendiren 1 Ocak 2023 emekli zammı ile ilgili peş peşe açıklamalar yaptı. Muhammet Bayram en düşük maaş alan SSK emeklilerinin temmuz ayı itibarıyla 3.500 TL almış olduğu düşünüldüğünde;

Yüzde 20 artış yapılması durumunda alacakları maaşın 4 bin 200 TL

Yüzde 25 artış yapılırsa alacakları maaş 4 bin 375 TL

Yüzde 30 artış yapılırsa alacakları maaş 4 bin 550 TL

Yüzde 35 artış yapılırsa alacakları maaş 4 bin 725 TL

Yüzde 40 artış artış yapılırsa alacakları maaş 4 bin 900 TL seviyesine kadar çıkacağını belirtti.

1 OCAK 2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yine verilen detaylara göre, en düşük emekli maaşı uygulaması Tarım ve esnaf BAĞ-KUR emeklileri için geçerli olan bir uygulama olarak belirtiliyor. Verilen bilgiye göre, bir önceki en düşük emekli maaşı 2 bin 500 liradan 3 bin 500 liraya çıkartılmıştı.

Çeşitli sendikaların en düşük maaşın asgari ücrete çıkarılması yönünde talebinin de olduğunu söyleyen Muhammet Bayram, ancak bir önceki artışın enflasyon farkı kadar olduğunu yine en düşük emekli maaşının enflasyon farkı kadar olacağının tahmin edildiğini söyledi. Bayram ayrıca asgari ücret kadar olması beklenmediğini de kaydetti.

Verilen detaylara göre, emekli dul ve yetim aylıkları asgari ücretin seviyesine göre belirleniyor. Bununla beraber yaşlılık aylığı da aynı şekilde belirleniyor. Asgari ücretin artmasıyla birlikte bu tutarlarda da artış yaşanacak.

Altında bu defa resmen 7 şiddetinde deprem! Bu rakamı görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı! İşte 20 Kasım altın fiyatları

Dolar 2 hafta sonra bu rakamı görecek! Peş peşe açıklanan rakamı görenler çarpılıp kaldı! Hemen siz de bir bakın!

Asgari ücret için 1 Ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı! Bu rakamları görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın!