Kent Haberleri

1 Ocak 2023 emekli zammını duyan şok oldu! 3 aylık hesaplamada şok deprem! Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı zammına bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan 1 Ocak 2023 emekli zammını duyan şok oldu. 3 aylık hesaplamada şok deprem! Hemen Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı zammına bir bakın...Yeni yılın yaklaşması ile SSK ve Bağ-Kur'lular, emekli maaş zammına ne kadar, zam gelecek sorusunun yanıtını merak ediyor ve araştırıyor

Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra 3 aylık enflasyon oranı netlik kazandı. Yeni yılın yaklaşması ile SSK ve Bağ-Kur'lular, emekli maaş zammına ne kadar, zam gelecek sorusunun yanıtını merak ediyor ve araştırıyor. 

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan 1 Ocak 2023 emekli zammını duyan şok oldu. 3 aylık hesaplamada şok deprem! Hemen Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı zammına bir bakın...

6 AYLIK ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLUYOR

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen emekli zammı ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belli oluyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayında Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, Temmuz'da da Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar da zam alıyor. 

2023 EMEKLİ MAAŞI KAÇ LİRA OLACAK?

Habertürk'te yer alan habere göre, Haziran'da verilen zam sonrasında; Temmuz'un Haziran'a göre, Ağustos'un Temmuz'a göre ve Eylül'ün de Ağustos'a göre enflasyon farkları toplandığında enflasyondaki yüzde 6.91 artış Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından tespit edildi.

Böylece 6 aylık enflasyon farkının yarısı da belli oldu. Kalan 3 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 6,91'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belli oluyor.

Diğer kalan 3 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte enflasyon farkı ortaya çıkacak.

Peki emekli maaşına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşı hesaplamalarında son durum ne? İşte merak edilen soruların yanıtları...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memurlara 41,69 ve emeklilere ise yüzde 42,35 oranında zam yapıldı. 

Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması halinde emeklilerin en az yüzde 15'lik zam alacağı belirtiliyor.

12 ay boyunca hesaplara tam 1.250 lira yatacak! Peş peşe verilecek Aile Destek Programı ödemelerini sakın kaçırmayın!

O ilde 15 bin 650 TL'ye hem konut imarlı hem de KDV'den muaf arsa fırsatı!

Altının 5 gün sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı! Bu rakamı duyan olduğu yerde kalakaldı! Hemen bir göz atın