Ekonomi

1 Ocak 2023 yeni asgari ücret! Hiç kimse beklemiyordu, az önce belli oldu! Hemen bakın!

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı en çok merak edilen konulardan biri olmuşken, flaş bir gelişme yaşandı. Analistler asgari ücret zammıyla ilgili çok dikkat çekici gelişme duyurdu.  Vatandaşların beklediği haber sonunda geldi! Asgari ücretle ilgili flaş bir gelişme yaşandı

Asgari ücretli vatandaşlar, asgari ücretten gelecek iyi haberleri heyecanla bekliyor. Vatandaşların beklediği haber sonunda geldi! Asgari ücretle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 

Temmuz ayında gelen ara zammın ardından hem çalışanların hem emeklilerin hem de memurların gözü kulağı 2023 Ocak zammına çevrilirken Temmuz ayından ocak ayına kadar geçen 6 ayı baz alarak zam alacak olan bu kesimler için tahmini zam rakamları ise, hükümetin Orta Vadeli Program hedeflerinden geldiğine vurgu yapıldı.

ZAM BEKLEYİŞİ BAŞLADI

Enflasyonun yükselmesi ile beraber, bu sene ara zam alan tek grup kamu çalışanları ve kamudan emekli olan vatandaşlar olmadığı işaret edildi ve bu vatandaşlarla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar gibi ara zamdan asgari ücretli çalışanların da yararlandığına vurgu yapıldı. Asgari ücretli çalışanlar ise, değerleme oranında zam alarak, net 5 bin 500 TL ücrete erişirken Aralık ayının yaklaşmasıyla beraber Türkiye’de yaklaşık 14 milyon emekli, 5 milyon kamu çalışanı ve 8 milyondan fazla asgari ücretli çalışan için zam bekleyişi başladığının altı çizildi.

 

ENFLASYON FARKI YÜZDE 12

En düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olmasını istediklerini belirten SSK ve Bağ-Kur emeklileri ve toplu sözleşmeden gelecek olan yüzde 8’lik zammın üzerine enflasyon farkı zammı alacak olan memur ve memur emeklileri için ocak zammı yavaş yavaş ortaya belli olmaya başladığına dikkat çekilerek Orta Vadeli Program’daki sene sonu beklentisi verilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri içine 6 aylık artışın yüzde 20 civarında olması beklendiği belirtildi. Bu noktada enflasyon farkının ise yüzde 12 olması beklendiği kaydedildi.

7.500 TL OLABİLECEK

Memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri kadar ocak zammını araştırmaya başlayan bir diğer kesim ise, asgari ücretli çalışanlar olduğu söylenerek Orta Vadeli Program hedefi dikkate alındığında ortalama bir zamma ulaşan asgari ücretin ocak ayı itibariyle ulaşması beklenen net tutarı ise, en az 7 bin 500 Türk Lirası olarak görüldüğü belirtildi.

Bankalar peş peşe açıkladı! Promosyon yarışından sonra birde bu çıktı! ING, Yapı Kredi, Garanti, TEB, Ziraat...
Altın 48 saat sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakın, sonra keşke demeyin!
Dolarda kıyamete son 10 gün! Analistler açıkladı: Dolar o rakamı görecek! Hemen bakmayan, bin pişman!