Ekonomi

1 saat mesai ücreti ne kadar 2022?

Çalışma saatiniz arttıkça elde edeceğiniz ödeme de değişmektedir. Bu durumda vatandaşlar, “1 saat mesai ücreti ne kadar 2022?” şeklinde sorduğu sorunun yanıtını arıyor. İşte detaylar!Muhammet Bayram; “Eğer yüzde 45 zam yapılırsa 7 bin 975 TL yapıyor ancak psikolojik sınır olan 8 bin TL’yi göreceğini düşünmekteyim

ASGARİ ÜCRETE DAİR YAPILAN SON TAHMİNLER!

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Muhammet Bayram; “Eğer yüzde 45 zam yapılırsa 7 bin 975 TL yapıyor ancak psikolojik sınır olan 8 bin TL’yi göreceğini düşünmekteyim. Yapılan hesap ortada ondan dolayı bu rakamlar enflasyon verileri göz önüne alınarak ortaya çıkıyor” dedi.

İşte araştırılan diğer detaylar…

1 SAAT MESAİ ÜCRETİ NE KADAR 2022?

Çalışma hayatında mesai saatine göre alacağınız ücret değişmektedir. Fazla çalışma ücreti bir saatlik ücretin 1,5 katı üzerinden hesaplanıp, ödenmektedir. 2022 yılı Temmuz ayı asgari ücretine göre 1 saatlik brüt ücret 28,76 TL, olduğu belirtilmiştir. Bir saatlik fazla çalışma ücreti de (22,24 x 1,5 =) şeklinde işlem yapıldığında 43,14 TL/brüt kazanç elde edersiniz.

OCAKTA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Ocak ayı yaklaşırken, asgari ücret ile ilgili açıklamalar, tahminler ve haberler artmaya başladı. 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile TBMM Başkanlığına verildi. Buna göre Türkiye’nin 2023 yılında bütçe büyüklüğü 4 trilyon 470 milyar lira oldu. Bütçeden büyük payını ise eğitimin aldığı görüldü. Bütçede dar gelirli vatandaşlar da unutulmadı. Sosyal yardımlar, elektrik faturası desteği ve sosyal konut ödemeleri başta olmak üzere dar gelirli yurttaşlar için ayrılan bütçeden yüzde 27 pay ayrılmış oldu.

2023 bütçesindeki ‘işveren sigorta prim desteği’ şeklinde adlandırılan kısım ise en merak edilip, dikkat çeken bölüm oldu. ‘İşveren sigorta prim desteği’ 2022 yılı bütçesinde 43,1 milyar TL iken bu rakam gelecek yıl için yüzde 58 artışla 68,1 milyar TL olacağı belirtildi.

ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 ocak ayından itibaren geçerli olan asgari ücret zammı hakkında işte o soruyu yanıtladı. Asgari ücret konusunda beklentiler bir hayli farklı. Asgari ücrete dair farklı rakamlar konuşulmaktadır. Bu konuyla ilgili siz neler söylersiniz? sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu yanıtı verdi; “Şu anda bu konu ile ilgili çalışmaları başta AK Parti’nin Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. Bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık içindeler. Ama biz, havada uçuşan değil, yere sağlam bir şekilde basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin.

Enflasyon en çok vatandaşı vurdu! Kaban ve mont fiyatları arşa çıkınca tek çözüm yolu bu oldu!

Tarım destek ödemeleri ne zaman yapılacak? Tarımsal destek ödemeleri ne kadar?

Benzin ve motorine zam mı gelecek? İşte 4 Kasım Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!