28 / 04 / 2024

1 ton kömür ne kadar? 2023 kömür fiyatlarına zam geldi mi?

1 ton kömür ne kadar? 2023 kömür fiyatlarına zam geldi mi?

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kömür fiyatları gündemde yerini aldı. Peki, kömüre zam geldi mi, 1 ton kömür ne kadar? 2023 kömür fiyatları kaç TL? İşte detaylar...



Türkiye'de kömür fiyatlarının ne kadar olduğu merakla sorgulanıyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kömür fiyatları merak konusu oldu. Doğal gaz yerine kömür ile ısınan vatandaşlar, "Kömüre zam geldi mi, 1 ton kömür ne kadar? 2023 kömür fiyatları kaç TL?" sorularına yanıt arıyor. 

Her şeye zam geldiği gibi 1 ton ithal kömür fiyatlarında bu yıl artış gösterdi. Türkiye genelinde ithal portakal ve yerli kömür fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor.

KÖMÜR FİYATLARINDA ARTIŞ

Yenigün'ün haberinde yer alan detaylara göre, Kömür, Türkiye'nin enerji ihtiyacının önemli bir parçası ve fiyatlarının değişimi pek çok kesimi etkiliyor. 2023 yılı itibarıyla 1 ton kömür fiyatlarında artış dikkat çekiyor. Kömür fiyatları, farklı çeşitleri ve kullanım alanlarına göre belirleniyor.

1 ton kömür ne kadar? 2023 kömür fiyatlarına zam geldi mi?

1 TON KÖMÜR NE KADAR?

Piyasada farklı türleri olan kömürün fiyatı, çeşidine ve kullanım amacına göre farklılık gösteriyor. Ülke genelinde yerli kömür fiyatları ortalama olarak 7 bin 250 Türk Lirası  ile 9 bin 750 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. Fakat kömürün farklı türleri ve çeşitleri de bulunuyor. 25 kilo çuval kömür fiyatları ise 130 lira ile 220 lira arasında farklılık gösteriyor.

Sanayi amaçlı kullanılan kömür türleri fiyatlarına göre değişirken, evde ısınma amaçlı kullanılan kömür çeşitlerinin de fiyatları da farklılık gösteriyor. Örneğin, sanayi amaçlı kullanılan kömür fiyatları 2 bin 800 lira ile 3 bin lira arasında değişirken, evde soba kullanımı için tercih edilen 18 torba kömür fiyatı 1550 lira olarak belirlenmiştir. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kömür fiyatları gündemde yerini aldı. Peki, kömüre zam geldi mi, 1 ton kömür ne kadar? 2023 kömür fiyatları kaç TL? İşte detaylar...

1 ton kömürün fiyatı 2023 yılında 7.6000 TL ile 9.500 TL arasında değişmektedir. Evde ısınmak için kullanılan yerli kömür çuvalı ise 190 ile 280 TL arasında satılmaktadır.

Çorlu Belediyesi ticari ve konut imarlı arsalar satacak! Taksitle arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Kentsel dönüşümde artık 3'te 2 çoğunluk aranmayacak! Kanun teklifi geliyor: Salt çoğunlukla karar alınacak!

Şok Marketler'den Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel kampanya! En az 250 üründe yüzde 50'ye varan indirim!


Geri Dön