04 / 05 / 2024

10 ayda 2 milyondan fazla kişi parmak iziyle kimlik kartını doğruladı!

10 ayda 2 milyondan fazla kişi parmak iziyle kimlik kartını doğruladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, EGA'nın sağladığı Bionay Kimlik Doğrulama Hizmet Sağlayıcı (KDHS) platform yazılımlarıyla Türkiye genelinde 973 tapu ve kadastro müdürlüğünde 2 bin biOnay cihazıyla hizmet veriyor. 



Türkiye'nin ilk onaylı mobil kimlik doğrulama cihazı biOnay ile tapularda kimlik doğrulama işlem sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Son 10 ay içerisinde iki milyonun üzerinde vatandaş tapu dairelerindeki işlemlerinde biOnay kimlik doğrulama cihazını kullanarak işlemlerini yaptı.
 
E-kimlik ve e-imza alanında Ar-Ge çalışmaları yapan EGA, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüyle yapılan işbirliği kapsamında 2 bin biOnay cihazıyla parmak izi ile kimlik doğrulama işlemini yapıyor. Kimlik doğrulama işlemlerinde yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için çeşitli çözümler ortaya koyan biOnay ile 973 tapu müdürlüğünde 10 ayda 2 milyondan fazla vatandaş herhangi bir sahtecilik veya mağduriyet yaşamadan işlemlerini büyük bir güven içerisinde gerçekleştirdi.

MAĞDURİYET KESİNLİKLE ÖNLENİYOR


EGA iştiraki olan biOnay'ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüyle yaptığımız işbirliği kapsamında kısa süre içerisinde oldukça güzel sonuçlar elde ettik. Bugüne kadar Türkiye genelinde 973 tapu müdürlüğünde 185 iş günü gibi çok kısa sayılacak bir zamanda 2 milyondan fazla kişi dairelerde yaptıkları alım satım işlemlerini herhangi bir sahtecilik veya mağduriyet yaşamadan gerçekleştirdiler. Artık Tapu müdürlüklerimiz kaliteli ve güvenli şekilde hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

10 ayda 2 milyondan fazla kişi parmak iziyle kimlik kartını doğruladı!

KİMLİKLER HIZLI ŞEKİLDE DOĞRULANIYOR


Elektronik Kimlik Doğrulama Cihazı'nın sahteciliğin önüne geçmek için çok önemli olduğunu ifade eden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu, “Vatandaşlar tapuya geldiklerinde parmak izlerini cihaza okutuyorlar, kimlik bilgileri ile parmak izleri sistem tarafından karşılaştırılıp doğruluğu teyit ediliyor. Bu şekilde daha hızlı ve doğru bir şekilde kimlikler doğrulanmış oluyor. Cihazlar 10 aydır tüm tapu müdürlüklerinde başarılı bir şekilde kullanılıyor” şeklinde konuştu.


Geri Dön