Toki

10 bin TL'nin altında maaş alanlara son dakika ucuz konut müjdesi! 81 ilde geçerli olacak!

Geliri 10 bin TL'nin altında olanlara ucuz konut müjdesi geldi. 81 ilde geçerli olarak kampanya kapsamında 400 bin TL'nin altındaki konutlar satılacak. Peki ucuz konut nasıl alınır? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dar gelirlilerin konut sahibi olmasını sağlamak için TOKİ'ye 30 milyar TL'lik finansman verileceğini açıklamasından sonra gözler yeni kampanyaya çevrildi.

Geliri 10 bin TL'nin altında olanlara ucuz konut müjdesi geldi. 81 ilde geçerli olarak kampanya kapsamında 400 bin TL'nin altındaki konutlar satışa sunulacak.

Peki ucuz konut nasıl alınır? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detaylarını Haziran ayında açıklayacağı kampanyayla dar gelirli aileler için 81 şehirde toplamda 150 bin sosyal konutun daha yapılması planlanıyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ev sahibi olmayan dar gelirliler için konutlar yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli şekilde satışa çıkarılacak. Söz konusu konutların fiyatları 400 bin TL bandında olacak.

GELİR 10 BİN TL'Yİ GEÇMEYECEK

Vatan'ın aktardığına göre, yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde TOKİ eliyle hayata geçirilecek olan konutlardan almak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin liradan fazla olmayacak. Söz konusu bu rakam mega kent İstanbul için 11 bin 500 TL olarak uygulanacak.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, fakat bu kişilerin konutları öncelikli olarak kurayla belirlenmiş olacak.

Yine aktarılan detaylara göre, engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5'lik kısmı kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belli olacak. Emekli vatandaşlar için ise konut sayısının yüzde 25'i kadar kontenjan ayrılacak.

TOKİ'den o ile son dakika müjdesi! Ev almak isteyenler dikkat! 340 konutluk yeni proje için düğmeye basıldı!

20 bin lira nakiti olana 39 ilde son dakika sıfır ev fırsatı! TOKİ'den büyük müjde: Ucuz 2+1 ve 3+1 konutlar!

TOKİ'den Mayıs bombası! 9 projede 460 TL taksitle konut fırsatı! 120 ay vadeyle hemen teslim 2+1 ve 3+1'ler!