Eğitim

10 bin üniversite öğrencisine 4 bin TL’lik eğitim desteği!

Kayseri’de 10 bin üniversite öğrencisine 4 bin TL’lik eğitim desteği verilecek. Peki üniversite öğrencileri bu desteğe nasıl kavuşacak. İşte başvuru şartları ve tüm ayrıntılar. Kayseri’de öğrenim görecek üniversite öğrencilerine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına çok az bir zaman kaldı. Kayseri’de öğrenim görecek üniversite öğrencilerine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’tan müjdeli haber geldi. Memduh Büyükkılıç, yeni eğitim ve öğretim yılında ihtiyaç sahibi 10 bin öğrenciye eğitim desteği verileceğini duyurdu.

Büyükkılıç, bu kapsamda öğrenci başı 4 bin TL olmak üzere toplam 40 milyon TL’lik bir destek verileceğini söyledi.  Kayseri’de ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine büyük destek… Öğrenim yılına hazırlık desteği verilecek. Müjdeyi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç duyurdu.  Öğrenci başı 4 bin TL olmak üzere üniversite öğrencilerine toplamda 40 milyon TL’lik bir destek sağlanacak. “Tam 10 bin öğrencimize eğitim desteği vereceğiz” diyen Büyükkılıç, destekten yararlanmak isteyen üniversite öğrencilerinin belediyenin internet sitesinden başvuru yapmaları gerektiğimi açıkladı. 


Kayseri’de okuyacak öğrencilerin barınma sorunu yaşamayacağının müjdesini de veren Büyükkılıç, Kredi Yurtlar Kurumu ile, belediye ile  sivil toplum kuruluşlarıyla ve hatta otellerle biraraya gelinerek çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Kentte 2 bin kişilik yurt çalışması sona erdi, bunun yanında 3 bin kişilik daha yurt projesinin de temeli atılacak. Böylece kente 5 bin kişilik yurt kazandırılacak.

Peki öğrencilere verilecek ihtiyaç desteğinin şartları neler, kimler başvurabilir?

İşte bu sorunun cevabı: 
Başvurular 1 Ekim’den itibaren Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden yapılacak. 
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olanlar başvurabilecek. Öğrencinin ailesinin Kayseri’de oturuyor olması gerekiyor. Öğrencinin ön lisans ya da lisans öğrencisi olması gerekiyor.

Peki ara sınıf ve son sınıf öğrencileri için aranan şartlar nedir?  Ara sınıf ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 60 ya da 4 üzerinden 2,00 olması şartı aranıyor. Üniversite öğrencisinin yaşadığı haneye giren gelirin toplamının da kişi başına düşen miktarının 2500 TL altında olması gerekiyor ki bu gelirler arasında maaş, kira ya da tarım geliri de dahil. Belediyenin internet sitesinden başvuru yapanlar istenilen belgeleri eksiksiz ve tam getirecek. Belgelerin getirilmesinin ardından başvurular Değerlendirme Komisyonu’nun önüne gelecek ve komisyon başvuruları karara bağlayacak.