16 / 07 / 2024

10 GYO şirketi yatırımcılarına yüzde 116 kazandırdı!

10 GYO şirketi yatırımcılarına yüzde 116 kazandırdı!

Yüksek faizlere rağmen gayrimenkul hisseleri oldukça ilgi görürken, piyasa değeri 15 milyar Türk Lirası'nın üzerinde 10 gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi ortalama yüzde 116 performans sergiledi. İşte Ekonomim yazarı Zeynep Aktaş'ın konu ile ilgili o yazısı...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Ekonomim yazarı Zeynep Aktaş bugünkü yazısında gayrimenkul şirketlerinin performanslarını kaleme aldı. Zeynep Aktaş yazısında piyasa değeri 15 milyar Türk Lirası'nın üzerinde 10 gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi ortalama yüzde 116 performans sergilediğini belirtti.  Zeynep Aktaş'ın paylaştığı detaylara göre  Reysaş GMYO, Akiş GMYO, Torunlar GMYO, Başkent Doğalgaz GMYO yüzde 139 ile yüzde 275 arasında kazandırırken, Emlak Konut GMYO, İş GMYO, Servet GMYO, Özak GMYO, Ziraat GMYO yüzde 28 ile yüzde 64 arasında kaldı.

Ekonomim yazarı Zeynep Aktaş'ın yazısı şu şekilde:

Yüksek faizlere rağmen gayrimenkul hisseleri oldukça ilgi gördü. Piyasa değeri 15 milyar Türk Lirası'nın üzerinde 10 gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi şirketi ortalama yüzde 116 performans sergiledi.

10 GYO şirketi yatırımcılarına yüzde 116 kazandırdı!

Faizlerin düşüş döngüsüne girmesiyle beraber gayrimenkul hisselerinin de hareketlenmesi bekleniyor. Bununla beraber gayrimenkul hisselerinin yıllık performanslarına bakıldığı zaman daha bu döngüye girilmeden yüksek çıkışlar gerçekleştirdikleri gözleniyor. Piyasa değeri yüksek gayrimenkul yatırım ortaklığı hisselerinde yıllık bazda ortalama yüzde 116 getiri sağlanırken söz konusu bu oranın yüzde 275’lere kadar çıktığı gözleniyor. BIST GYO Endeksi, geçtiğimiz Şubat'ta gördüğü zirvesinin yüzde 4,71 altında bulunuyor.

Yılbaşından bu yana en düşük 2.009 seviyelerini gören endeks, en yüksek 3.248’i test etti. 9 Temmuz günü ise 3.094 seviyelerinde bulunuyor.

SEÇİCİ HİSSE HAREKETLERİ


Piyasa değeri 15 milyar Türk Lirası'nın üzerinde olan gayrimenkul şirketleri içerisinde dört tanesinin getirisi yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşti. Ayrıca açıklanan detaylara göre yüzde 139 ile yüzde 275 arasında değişen getiriler yatırımcıların da yüzünü güldürdü. 

Paylaşılan detaylara göre Reysaş GMYO, Akiş GMYO, Torunlar GMYO, Başkent Doğalgaz GMYO yüzde 139 ile yüzde 275 arasında kazandırırken, Emlak Konut GMYO, İş GMYO, Servet GMYO, Özak GMYO, Ziraat GMYO yüzde 28 ile yüzde 64 arasında kaldı.

 

Yüzde 40 artacak. Un, süt, et, yoğurt, ekmek, çay hepsine tek tek zam gelmişti. Bir zam da ona geliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmen açıkladı. 4.180 TL

Merkez Bankası resmen açıkladı. Dolar 5 TL birden...


Geri Dön