Ekonomi

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

10 ili etkileyen ama acısı bütün dünyada duyulan deprem ile ilgili Amerikalı müslümanlardan da destek açıklaması geldi. ABD Müslüman Örgütleri Konseyi, 100 milyon dolarlık yardım toplandığını açıkladı.Felaketin yedinci gününde enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürerken, ABD’deki Müslüman örgütlerin çatı kuruluşu ABD Müslüman Örgütleri Konseyi (USCMO), depremden sağ kurtulanlar için yaklaşık  100 milyon dolarlık yardım topladı

Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinin ardından tüm dünyadan yardım ve destekler gelmeye devam ediyor. Felaketin yedinci gününde enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürerken, ABD’deki Müslüman örgütlerin çatı kuruluşu ABD Müslüman Örgütleri Konseyi (USCMO), depremden sağ kurtulanlar için yaklaşık 
100 milyon dolarlık yardım topladı.

USCMO’dan yapılan açıklamada, yurt dışından Türkiye için yardım elini uzatanların, depremzedelerin acısını paylaştığı ve zor günde birlik olmak için harekete geçildiği şu sözlerle paylaşıldı:

“Amerikalı Müslümanlar sadece birkaç gün içinde, zor durumdaki kardeşlerini desteklemek için yaklaşık 100 milyon dolarlık nakdi ve ayni yardım topladı.”

“İhtiyaç anında yıldırım hızında yardıma koşmak, Amerikan Müslüman topluluğumuzun alamet-i farikası haline geldi” diyen USCMO Genel Sekreteri Usama Cemal, deprem haberinin alındığı an, 24 saatten de kısa zamanda harekete geçtiklerini hatırlattı.

Arama-kurtarma ekipleri ile yardım malzemelerini deprem bölgelerine gönderdiklerini belirterek, “Amerikalı Müslümanlara acil yardım çağrımız iletildikten sonraki ilk gün içinde toplumumuzun her kesiminden nakdi ve ayni yardımlar yağmaya başladı. Topluluğumuzun bağışladığı yardım malzemelerinin taşınmasında
 cömert hizmetlerinden dolayı Türk Hava Yolları Türkiye Hava Yolları’na da teşekkür ederiz” dedi.

Deprem yardımı, bir deprem sonucu oluşan zararların giderilmesine ve mağdur olan insanların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak yapılan çalışmalardır. Bu yardımlar genellikle acil durum maddi yardımları, barınma, yiyecek, giyecek gibi ihtiyaçların karşılanması, hastane ve sağlık hizmetlerinin sağlanması gibi
 farklı boyutlarda olabilir. Deprem yardımları genellikle devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları, yardım kuruluşları, işletmeler ve bireysel bağışlar tarafından organize edilir. Öncelikli amaç depremzedelerin hayatta kalmasını ve en kısa sürede normal yaşamlarına dönmelerini sağlamaktır.

Amerikan Müslüman Konseyi (AMC), önde gelen Amerikan Müslüman örgütlerinin ulusal bir koalisyonudur. AMC, Amerikan Müslüman toplumu için sivil haklar ve özgürlükler, sosyal adalet ve barış ve anlayışın teşviki dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası kaygı uyandıran konularda birleşik bir ses sağlamak için kurulmuştur.
 Örgüt, Amerika Birleşik Devletleri'nde İslam'ın ve Müslümanların doğru bir şekilde anlaşılmasını teşvik etmeye ve dinleri ne olursa olsun tüm Amerikalıların haklarını korumaya kendini adamıştır. AMC, Amerikan Müslümanlarının olumlu bir imajını desteklemek ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Müslüman toplumunun endişelerini ve ihtiyaçlarını gidermek için devlet kurumları, medya kuruluşları ve diğer kuruluşlarla birlikte çalışır.