Ekonomi

10 soruda ABD'de şirket kurmak!

Amerika'da şirket kurmak pek çok kişinin hayallerini süslüyor. Amerikan Rüyası'nı yaşamak isteyen kişiler bu haber sizin için. Peki, Amerika'da nasıl şirket kurabilirsiniz? İşte 10 soruda Amerika'da şirket kurmak... Girişimciler ve iş insanları Amerika'da şirket kurmak için ne yapmaları gerektiğini merak ediyor

Amerika'da şirket kurmak pek çok kişinin hayallerini süslüyor. Girişimciler ve iş insanları Amerika'da şirket kurmak için ne yapmaları gerektiğini merak ediyor. Amerika'nın Dünya'nın en büyük ekonimlerinden birine sahip olması ve Amerikan Doları'nın piyasalardaki üstünlüğü Amerika'da şirket kurmayı cazip bir fikir haline getiriyor. Amerikan Rüyası'nı yaşamak isteyen kişiler bu haber sizin için. İşte 10 soruda Amerika'da şirket kurmak...

  

1 - Amerika'da şirket kurmadan önce nelere dikkat etmelisiniz?

Öncelikle ne yapmak istediğinize, nerede ve nasıl yapmak istediğinize, ne kadara mal olacağını ve yeterli bütçeye sahip olup olmadığınıza karar vermeniz gerekiyor.

2 - Amerika'da şirket kurmak için oturma izinine ihtiyaç var mı?

Amerika'da bir şirket kurmak için oturma izininizin olmasına gerek yok.

3 - Amerika'da şirket kurmak için ilk adımınız ne olmalı?

Amerika'da şirket kurmaya karar verdiğiniz an şirketinizin asına karar vermeniz gerekiyor. Daha sonra ABD’de hangi türde şirket açacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Amerika'da yaşamayanları ve yabancı uyrukluların açabileceği iki şirket türü bulunuyor. Sınırlı sorumlu kuruluş - Limited Liability Company (LLC) ve Ticari şirket - Corporation (C-Corp). 

 

4 - Amerika'da şirket isiminizi nasıl belirleyebilirsiniz?

İsim uygulamalarının Anonim şirketler (Corp.) için ayrı Limited şirketler (LLC) için ayrı olduğunu unutmamalısınız. Eğer ABD’de şirketinizin ismi İngilizce haricindeki bir dilde ise şirketinizi kurarken İngilizce çevirisini sağlamalısınız.

5 - Amerika'da şirket kurmak için en uygun eyaletler hangileri?

Şirketinizin adına ve türüne karar verdikten sonra hangi eyalette şirket kuracağınızı kararlaştırmanız gerekiyor. Sahip oldukları şirketler kanunları, düşük ücretleri ve vergilendirmeleri ile şirket kurmak için en uygun eyaletler; Delaware, Wyoming ve Nevada önde geliyor.

6 - Amerika'da şirket kurmak için nasıl eyalet seçebilirsiniz?

Amerika'da şirket kurmak için size en uygun eyaleti belirlemenizde yol gösterecek üç yöntem bulunuyor. Bunlar; Dart Tahtası Yöntemi, Detaylı Arama Yöntemi ve Konum Danışmanı Kullanmak olarak sıralanabilir.

Dart Tahtası Yöntemi, en yaygın yöntemlerden birisidir. Yönetim kulağa iyi gelen, CEO’nun evine yakın, en düşük vergi oranlı yeri seçer. 

Detaylı Arama Yöntemi'nde ise şirket en uygun yeri seçmek için elinden geleni yapar. İç kaynakları kullanır ve harici aramalar yapar. 

Konum Belirlemek İçin Danışman Tutma'da ise şirket, en iyi konumu seçme ve konumun geçmiş tecrübelere dayanarak özelliklerini belirleme ve bilgisini arttırma konusunda uzman bir şirkete danışır.

  

7 - Amerika'ya gitmeden şirket kurabilir misiniz?

Amerika'ya gitmeden yani Amerika'da bulunmadan da şirket kurma işlemlerinizi yürütebilirsiniz.

8 - Amerika'da şirket kurmanızı kolaylaştımak için neler yapabilirsiniz?

Şirketinizde herhangi bir Amerika'lı ortak olması kuruluş sürecinde kolaylık sağlayabilir.

  

9 - Amerika'da şirket kurmanın maliyeti ne kadar?

Örneğin Delaware eyaletinde şirket kurmak için en az 575 dolar bütçeniz olması gerekiyor.

10 - Amerika'da şirket kurmak için hangi belgeler gerekiyor?

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: amerikadasirket.com

Gençlere TOKİ 2022 Sosyal Konut'ta dev fırsat! Bakan kurum açıkladı! Hemen bakın!
Merkez Bankası net rezervi 1 milyar 756 milyon dolar yükseldi!
Ailelere müjde! Az önce açıklandı, hemen başvurup 1417 TL'yi kapın! Sakın kaçırmayın! Geri ödeme yok!