10 ülkeden 80 yatırımcı Türkiye'ye yatırım yapacak!
10 ülkeden 80 uluslararası yatırımcı Türkiye'ye yatırım yapmak amacıyla gelecek. Yatırımcılar gençleri faizsiz doğru sermaye ile buluşturacak.
Son yıllarda yatırımcıların ilgi odağı olan Türkiye'ye 10 ülkeden 80 uluslararası yatırımcı yatırım yapmak ve projesi olan gençleri faizsiz doğru sermaye ile buluşturmak için gelecekler.
Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yavuz Selim Sılay bundan 3 yıl önce MaQasid Melek Yatırımcı Ağı (MAIN) kurarak gençlerin projelerini değerlendirip onların hayallerindeki işi yapmalarını sağladı. Gençlerin hayallerini gerçekleştiren Yavuz Selim Sılay, 2 iş fikrini 5,5 milyon liralık yatırıma dönüştürdü. MaQasid Melek Yatırımcı Ağı (MAIN) Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Sılay, “Türkiye’ye inanan ve ülkemizde yatırım fırsatı kollayan çok sayıda uluslararası yatırımcı var. Hepsi de Türkiye’nin yükselen bir yıldız olduğunun farkında” açıklamasını yaptı.
Miyon dolarlık yatırımcıları ülkeye getirdi
Sılay uluslararası yatırımcılarla ülkemizde fikri olan, projesi olan gençleri bir araya getirdiklerini anlattı. Sılay şu açıklamaları yaptı: “Ülkemizin kalkınmasına destek olmaya çalışıyoruz. Bu konuda devletimizin de desteği tam. Sermaye gücü toplamda 1 milyar doları aşan aralarında İngiltere, Dubai, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’in olduğu 10 ülkeden 80 yatırımcıyı bu hafta 6 gencimizle bir araya getirdik. Enerji ve tarım alanında projesi olan bu gençlerimiz uluslararası yatırımcılarla görüşecek. Projeler her yönüyle ele alınacak."
Dikkat çeken projeler yatırıma dönüşüyor
Sılay, projelerin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını anlattı. Sılay açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Daha önce yerli melek yatırımcılar tarafından desteklenen 2 proje yatırıma dönüştü. Tarım teknolojisinden Promoseed RG firması’na 2,5 milyon liralık yatırım yapıldı. Bu firma salatalık, mısır gibi ürünlerin verimini yüzde 50’den fazla artırmayı başaran bir firma. Bir diğer yatırım da 3 milyon lira ile Klon Biotek firmasına yapıldı. Bunlar da özellikle hızlı tanı kitlesi dediğimiz hayvanlara yönelik bir biyoteknolojik ürün. Hayvanlarda isalden dolayı çok hızlı düşük olduğuna ve çoğu hayvanın doğmadan öldüğüne dikkat çeken Sılay, “Bu teknoloji ile yüzde 30 oranında düşük daha önceden tespit ediliyor ve erken doğumlar, buna bağlı ölümler engelleniyor. Dolayısıyla daha düzenli hayvan ekosistemi oluşturuluyor."
Sılay konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Hedefimiz 3 ülkede 3 farklı şube açarak hızlı bir biçimde Türkiye’yi işin merkezine koyarak Türkiye’ye finans çekmek ve Türkiye’den çıkan teknolojilere yatırım toplamak. Bu fonların her biri 10’ar milyon dolarlık olacak. Önce enerji, sonra sağlık sonra da diğer teknolojilere yönelik 3 ayrı fonu 3 yıl içerisinde kurma hedefimiz var. Bu fonlarla da iyi projelere yatırım yapılacak.”