27 / 04 / 2024

10 yıl içinde paraya para demeyecek meslekler! Yeni nesil bu mesleklere yönelin! 

10 yıl içinde paraya para demeyecek meslekler! Yeni nesil bu mesleklere yönelin! 

Yapay zeka günümüzün en güçlü teknolojilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yaşadığımız teknoloji çağında iş dünyasını da ayrıda derinden etkilemeyi de sürdürüyor. Yeni nesil meslke grupları yapay zeka ile şekilleniyor. Bu meslekleri yapanlar çok kazanacak!



Yapay zeka teknolojisi, otomasyon ve yapay zeka uygulamalarının birleşimi ile birlikte birçok mesleği etkileme potansiyeline sahip. Yapay zekanın iş dünyasındaki etkisi, birçok insan arasında maalesef endişe de yaratabiliyor. Buna göre, geleneksel meslekler OpenAI ve Google gibi öncü firmalar tarafından geliştirilen insansı botlar ve diyalog sistemleri tarafından ciddi bir tehdit altına girdi.

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Yapay zeka ve otomasyonun yükselişi, birçok alanda iş süreçlerini dönüştürüyor. Bu teknolojik ilerlemeler, bazı meslekleri tamamen ortadan kaldırma potansiyeli taşıyor. İnsanların yerine geçen yapay zeka, geleneksel mesleklerin geleceğini belirsizleştirirken, aynı zamanda yeni ve yenilikçi meslek alanlarının da ortaya çıkmasına olanak da sunmakta.

 10 yıl içinde paraya para demeyecek meslekler! Yeni nesil bu mesleklere yönelin! 

MESLEK GRUPLARI NELER? 

- Robotik Mühendisliği ve Yazılım Geliştirme

- Robotlar ve otomasyon sistemleri, insan emeğini destekleyici ve bazı durumlarda yerine geçici çözümler sunuyor.

 Robotik mühendisleri ve yazılım geliştiriciler, bu teknolojilerin arkasındaki inovasyonu sürdürmektedir.

- Veri Analizi alanında.

- Büyük veri, iş ve bilim dünyasında devrim yaratmaya devam ediyor. Veri bilimcileri, yapay zeka ve makine öğrenimi modellerini eğitmek için gerekli olan karmaşık veri setlerini analiz eder ve yorumlar.

- Yapay Zeka Mühendisliği ve Dijital Dönüşüm

- Yapay zeka mühendisleri, AI teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasında kritik roller oynar. Dijital dönüşüm uzmanları ise, işletmelerin dijital çağa uyum sağlamasına yardımcı olmaktadır.

YAPAY ZEKADAN EN AZ ETKİLENEN MESLEK GRUPLARI NELER?

Öte ayanda ise, yapay zekadan en az etkilenecek meslek grupları da şöyle; Araştırma, ayrıca sporcular, çatı ustaları, inşaatçılar, sıvacılar, çelik imalatçıları ve oto temizleyicilerin yapay zekadan en az etkilenecek meslekler olduğunu da ortaya koydu.

 


Geri Dön