Kent Haberleri

100 bin taşerona kadroda son durum! Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

100 bin taşeronu yakından ilgilendiren düzenleme için Meclis'ten yapılacak son dakika açıklamaları dikkatle takip ediliyor. Peki 100 bin taşerona kadroda son durum ne? Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu?  100 bin taşeronu yakından ilgilendiren düzenleme için Meclis'ten yapılacak son dakika açıklamaları dikkatle takip ediliyor

"Taşerona kadro verilecek mi?" sorusunun yanıtı son günlerde sık sık araştırılan konular arasında yer alıyor. 100 bin taşeronu yakından ilgilendiren düzenleme için Meclis'ten yapılacak son dakika açıklamaları dikkatle takip ediliyor. 

Yeni Meclis'in ilk gündem maddeleri arasında taşerona düzenleme konusu bulunuyor. Bu süreçte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılacak açıklamalar bekleniyor. 

100 bin taşerona kadroda son durum! Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

AHaber'de yer alan habere göre; Yeni Bakanlar Kurulu ile bir araya gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı takviminde 14 Haziran 2023 Çarşamba gününün işaretlendiği belirtildi. 

Taşerona kadro, deprem bölgesi konutlarının yanı sıra seçim vaadi olarak açıklanan ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi konularında masaya yatırılacağı ifade ediliyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin, konu ile ilgili açıklamasında "Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık" ifadelerine yer vermişti. 

Bakan Bilgin söz konusu açıklamasında, seçimden sonraya kalacağının altını çizerek çözecekleri konulardan birinin bu olduğunu belirtmişti. 

100 bin taşerona kadroda son durum! Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 Türk Lirası'na, bayram ikramiyesinin 2 bin TL'ye yükseltilmesi ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. 

İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la, muharip gazilerin aylıkları arasındaki farklılıkların ortadan kaldırılması ve asgari ücretin net tutarında aylık ödenmesi öngörülüyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, seçim döneminde bir araya gelmişti. Atalay, görüşmenin ardından "Ülke seçim atmosferinde ama bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi var. Ana başlık oydu. Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi" açıklamasını yaptı. Ergün Atalay, taşerona kadro konusunu da yeniden gündeme taşıdı ve kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorunun sürdüğüne dikkat çekti. 

Atalay, konuya ilişkin açıklamasında "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor" ifadelerine yer verdi. 

90 bin taşeron işçi kadroya geçmeyi dört gözle bekliyor. 

Altın fiyatları yükselişte! Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram ve çeyrek altın kaç lira? 13 Haziran altın fiyatları

Akaryakıt fiyatları bugün kaç lira? Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında son dakika! Sürücüler dikkat! 

THY Emlak Konut GYO 2023 kura çekimi ne zaman 2023? Arnavutköy Yenişehir Evleri kuralarında son dakika!