05 / 09 / 2024

100 bin TL'nin geri getirisi uçuşa geçti. 100 bin TL'si olan durmasın

100 bin TL'nin geri getirisi uçuşa geçti. 100 bin TL'si olan durmasın

100 bin TL'si olan vatandaşlarla ilgili flaş bir gelişme yaşanıyor... Parasını bankaya 100 bin TL olarak yatıran vatandaşlar ciddi bir rakamı karşılığında geri alacak.



Faizlerin yükselmesiyle birlikte vatandaşların en fazla yatırım aracı olarak kullandığı yöntemlerden biri de faiz oldu. Faizlerin yükselmesinin ardından mevduatın getirisi de arttı. Bankasına bugün 100 bin TL koyabilecek vatandaşlar bunun karşılığında ciddi bir parayı almaya hak kazanıyor.

1 milyon ve 100 bin TL’nin getirisi uçtu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yaptığı düzenlemelerle mevduat faizlerini arttırdı. Merkez Bankası’nın bu müdahaleleri ile eylül ayının ilk haftasında piyasada Türk Lirası fazlalığı sona erdi.

YÜKSEK FAİZ ORANLARI DEVAM EDECEK

Ayrıca gecelik faizler son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Analistler, bu durumla ilgili yaptığı analizlerde, gecelik faizlerin politika faizi seviyesinin altına düşmesine izin verilmeyeceği izlenimini vurguladı. Bu durum, yüksek mevduat faiz oranlarının devam edeceğine işaret ediyor.

İŞTE FAİZ ORANLARI

NTV'de yer alan habere göre, Merkez Bankası'nın adımları sonrası mevduat faizlerinde yüksek oranlar uygulamaya devam edildi. Bu sayede parasını mevduatta değerlendirenlerin enflasyon karşısındaki getirisi de korunmuş oldu. Merkez Bankası, bankalar tarafından uygulanan ağırlıklı ortalama mevduat faiz oranlarını açıkladı. Buna göre faiz oranları şu şekilde gerçekleşti:

1 aya kadar vadede faiz: %53,92
3 aya kadar vadede faiz: %59,04
6 aya kadar vadede faiz: %53,41
1 yıla kadar vadede faiz: %52,61
1 yıl ve daha uzun vadede faiz: %44,01

Banka hesabında 100 bin lira mevduatı olan bir kişi, yüzde 54 faiz oranıyla 1 aylık vadede 104 bin 367 lira elde ediyor ve bir ay sonunda 4 bin 367 lira kazanç sağlıyor. 1 milyon lira mevduatı olan bir kişi ise yüzde 53 faiz oranıyla 1 aylık vadede 1 milyon 42 bin 987 lira kazanıyor, yani bir aylık dönemde 42 bin 981 lira elde ediyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön