Genel

100 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 7 Ocak 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler son dönemde en popüler yapılar arasında yer almaktadır. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler özellikle fiyat konusunu araştırmaktadır. İşte detaylar!Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla yüzde 5 imar izni bulunmaktadır

PREFABRİK EV YAPMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

İmarı bulunmayan arsaya prefabrik ev yapılmasının temel şartı, arsanın yola cephesinin bulunmasıdır. Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla yüzde 5 imar izni bulunmaktadır. Buna ek olarak da imarsız arsaya maksimum 250 metrekare büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilir.

 

İşte prefabrik evler hakkında sorulan diğer sorular ve onların yanıtları…

100 METREKARE PREFABRİK EV KAÇ PARA?

PREFABRİK EV TEMELİ NASIL OLMALIDIR?

Prefabrik evin temelinde yük az olacağından duvarların altında devam eden betonarme temel şekline uygun olmak zorundadır. Temel için çelik ve demir iskelet oluşturulur ve temel atma işlemi gerçekleştirilir. Yalnızca düz beton gibi görünse de bu iş oldukça zor ve ince hesap gerektiren bir işlemdir.

PREFABRİK EV KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

PREFABRİK EV YAPMAK İÇİN İMAR İZNİ GEREKİR Mİ?

Prefabrik ev için de imar izni alınması gerekir. Evin yapılacağı bölgenin belediyesine gidilerek ya da il özel idaresine başvurularak yapı ruhsatı alınabilir.

PREFABRİK EVLER TAŞINMAZ MIDIR?

Prefabrik evler taşınabilir. Prefabrik evler sökülerek başka bir yere götürülüp monte edilebilir. Bu noktada bazı parçalar sökülme aşamasında kullanılamaz hale gelebilir ancak her ne olursa olsun parçaların tedarik edilebilme şansı da vardır.

Milyonlarca tapu sahibine duyuruldu! Bu tarihleri kaçırmayın! Ödemeyene ceza ağır!

Hesabınız bayram edecek! Tek bir işlemle hesabınıza 40.000 TL gelecek!