22 / 08 / 2024

100 metrekarelik müstakil ev yaptırmanın maliyeti ne kadar? 

100 metrekarelik müstakil ev yaptırmanın maliyeti ne kadar? 

İnşaat maliyetlerindeki artış hız kesmeden devam ederken İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden 100 metrekare müstakil ev yaptırmanın maliyetini açıkladı.



 

 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı inşaat maliyet endeksi verilerini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyeti Haziran ayında yüzde 0,40 artarken, yıllık bazda artış yüzde 66,12 oldu.

İnşaat maliyetlerindeki artış hız kesmeden devam ederken, İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan'dan da konu ile ilgili çok önemli bir paylaşım geldi.

Atakan Bakılan resmi X hesabı https://x.com/atakanbakilan üzerinden yaptığı paylaşımda müstakil evlerin maliyetlerine değinerek, 100 metrekare ortalama kalitede müstakil ev yaptırmanın maliyetinin bulunduğu şehire göre 2.400.000-3.000.000 TL (m2’si 24-30Bin₺) arasında olduğunu söyledi. Atakan Bakılan paylaşımında söz konusu yapının kalitesi arttıkça bu rakamlar yükseldiğini belirterek, “Fiyatlara arsa bedeli ve peyzaj dahil değildir.” ifadelerini kullandı.

Atakan Bakılan'ın paylaşımı şu şekilde:

Atakan Bakılan’ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Aile Bakanlığı'ndan öğrencilere 5000 TL müjdesi

Aile Bakanlığı destek ödemelerinde başvurular ne zaman?

T.C. kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4, 6 veya 8 ile bitenler dikkat! Ödeme resmen başladı


Geri Dön