Kent Haberleri

100 TL'ye gram altın alabilirsiniz... Nasıl olduğunu uzman isim tek tek anlattı

Vatandaşlar enflasyonun artması ve değerli metallerin fiyatlarının yükselmesinin ardından en kolay nasıl yatırım yapacaklarını araştırıyor. Vatandaşların da işine yarayacak çok önemli bir yöntem, uzman isim tarafından anlatıldı. Vatandaşlar ellerindeki parayı nasıl daha değerli bir hale getirebileceklerinin yollarını arıyor

Enflasyonun artması, kira fiyatlarının uçması, altın ve dolardaki yükselişler doğal olarak vatandaşları çeşitli alanlarda yatırım yapmaya yönlendirdi. Vatandaşlar ellerindeki parayı nasıl daha değerli bir hale getirebileceklerinin yollarını arıyor. Vatandaşlar bu konularda araştırma yaparken, uzman isimden gram altın konusunda dikkat çeken değerlendirmeler geldi. 

 

Vatandaşlar ve yatırım yapmak isteyenler tercihini güvenli liman olan altından yana kullanıyor. Ancak altın fiyatları rekor kırmaya devam ederken, yatırım amaçlı altın almak vatandaşı zorluyor. Gelen bir son dakika haberine göre Doç. Dr. Murat Turgut altına yatırım yapmak isteyenlerle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Cebinde 100 TL olanlar dikkat! Siz de gram altın alabilirsiniz. İşte yolu..

Doç. Dr. Turgut, yaptığı açıklamasında altın sertifikasının da altından bir farkı olmadığını ifade ederek, “Çünkü altın sertifikasının altından bir farkı yok. Gram altından farklı değil. Yatırımcının bu alternatifi değerlendirmesinde ciddi fayda var” diyerek yatırımcılara tavsiyede bulundu.

Altın fiyatları çok hareketli bir haftayı geride bıraktı. Özellikle FED kararının açıklanmasından sonra anlık olarak rekor kıran gram altının yanına yaklaşılmıyor. Ancak dün ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasıyla altın düşüşe geçti. 

ALTIN SERTİFİKASININ ÇOK ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Turgut, “Doların global anlamdaki değer kaybının yavaş yavaş sonlarına geliyoruz. Faiz artırım sürecinin de sonuna geliyoruz. Tüm bunlar altının şu anda çok cazip olduğunu bize gösterir. Altın fiyatları bundan 2-3 ay önce 1700 dolardı. Şimdi 1900 dolar seviyelerinde. Aslında yüzde 15’lik dolar bazında prim var global piyasalarda” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Turgut, açıklamasında altın sertifikası hakkında şunları söyledi:“Eğer biz fiziki altın talebi yerine Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikasını talep edersek bu ithalat kalemini azaltmış oluruz. Bunun da cari açığa çok ciddi bir yansıması olur. Ülke olarak hep beraber kazanmış oluruz. Bu yüzden yatırımcılara tavsiyem altın yatırımlarını altın sertifikası üzerine yapmaları. Çünkü altın sertifikasının altından bir farkı yok. Gram altından farklı değil. Yatırımcının bu alternatifi değerlendirmesinde ciddi fayda var. Artık cebinde 100 lirası olan bile Borsa İstanbul’dan altın sertifikası alabiliyor”