Kent Haberleri

100.000 TL'si olan vatandaşlar hemen bu habere bakın! Özgür Demirtaş herkesi ikaz etti!

Söyledikleri ile gündemden düşmeyen uzman isim Özgür Demirtaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, 100.000 TL'si bulunan vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. Finans profesörü Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından herkesi uyardı.Elinde parası olan vatandaşların ekonomiye karşı nasıl muhafaza edilebileceğini açıklayan uzman isim, merak edilen suallerin cevabını verdi

Twitter hesabı üstünden açtığı canlı yayın ile izlenme rekorları kıran Özgür Demirtaş, ekonomi hususunda önemli açıklamalar yaptı. Elinde parası olan vatandaşların ekonomiye karşı nasıl muhafaza edilebileceğini açıklayan uzman isim, merak edilen suallerin cevabını verdi. İşte Özgür Demirtaş'ın o açıklamaları…

PARANIZI BU ŞEKİLDE KORUYUN

Vatandaşların elinde olan 100.000 TL'yi nasıl muhafaza edileceğini açıklayan uzman isim Özgür Demirtaş, insanların lüzumunan çok sarfiyat yapmasını istemediklerini iletti. Akademisyenler olarak vatandaşın paralarını biriktirmeleri ne yönelik tavsiyeler verdiğini ileten Demirtaş, ilerideki günlerde uygulanacak modelde bunu uygulamanın mümkün olmadığını söyledi. Özgür Demirtaş, “Çünkü bu modelde ya çok büyük riske girmeleri gerekiyor ya da enflasyon altı bir getiriye rıza göstermeleri gerekiyor. Bu çok acı bir olay." dedi.

100.000 TL'si olan vatandaşlar hemen bu habere bakın! Özgür Demirtaş herkesi ikaz etti!

Cebinde 100.000 TL'si olanların bu parayı ne şekilde değerlendirebileceğini söyleyen Demirtaş, “Ya ben bu 100 bin TL'yi mevduata yatırsam bir sene sonra 130 bin TL'ye erişecek. İyi de 100 bin TL'lik tuvalet kağıdı 170 bin TL'ye çıkıyor. 100 bin TL'lik deterjan 180 bin TL'ye çıkıyor. 100 bin TL'lik sinema bileti 200 bin TL'ye çıkıyor.” ifadelerini dile getirdi. Paranın mevduat hesabına iletilmesi hususunda eridiğini ifade eden uzman isim, dolara yatırması hususunda da baskı altında olduğunu iletti. Baskılanmanın bir yere kadar sürdüğünü söyleyen Demirtaş, paranın orada da eridiğinin altını çizdi.

Yatırımın borsaya olması halinde de dikkat çeken açıklamalarda bulunan Demirtaş, “Borsaya girsem, kardeşim ben öyle bir risk almak istemiyorum belki neden beni borsaya mecbur bırakıyorsun? Veya girsem evet borsa bir yükseliyor bir düşüyor ben daha stabil olmak istiyorum' diyor bu kişi, belki emekli..." sözlerini iletti. Vatandaşlara yatırım tavsiyesi vermenin doğru olmayacağını vurgulayan Demirtaş, enflasyonu göstererek ederek "Çok acı bir şey ama 100 bin TL'yi korumasının tek yolu tüketim yapması." dedi.