Yeni Şirketler

10.551 hektar alanda arazi toplulaştırma kararı alındı

Bakanlar Kurulu, toplam 10 bin 551 hektar alanda arazi toplulaştırma yapılması kararı aldı

Bakanlar Kurulu, Ankara'nın Kalecik ilçesi, Çankırı merkez, Kızılırmak, Kırıkkale Sulakyurt ilçesi ve Maninası'nın Kırkaağaç ilçesine bağlı bazı köylerde, toplam 10 bin 551 hektar alanda arazi toplulaştırma yapılması kararı aldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığının isteği uyarınca, Ankara'nın Kalecik İlçesi Buğra, Alibeyli ve Akkuzulu köylerinde özel arazi toplulaştırması kapsamında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulama yapılacak. Çankırı merkez Çatalelma, Karadayı ve Alıca köyleri, Kızılırmak ilçesi merkez arazileri ile Bostanlı, Hacılar, Kahyalı, Kemallı, Korcullu, Tımarlı, Yukarıalagöz ve Aşağıalagöz köyü arazileri, Ankara Kalecik'te Mahmutlar köyü arazileri, Kırıkkale Sulakyurt ilçesinde Kıyıkavurgulı, Kıyıhalilinceli, Yeşilli ve Çayoba köylerinde de arazi toplulaştırmaları yapılacak.

Öte yandan Manisa Kırkağaç İlçesinde merkeze bağlı arazilerde de Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunun 17'inci maddesi kapsamında Manisa İl Özel İdaresi tarafından arazi toplulaştırması yapılacak. Kararda, arazi toplulaştırma kriterlerine uygun olmayan yerler ile teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dahil edilmesi uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlarda yoğun sabit tesis bulunan alanların toplulaştırma harici
tutulacağı belirtildi.
AA