Sektörel

1+1 evler elde kalıyor, satılmayı bekliyor! Emlak sektöründe kriz!

Alanya'da ciddi bir emlak krizi olduğu dile getiriliyor. Aktarılan detaylara göre, turizmin gözde ilçesinde 1+1 evler elde kalıyor, satılmayı bekliyor. İşte ayrıntılar... 

Alanya Home Construction- Real Estate sahibi Enver Aslan, gayrimenkul sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu ve sektörde yaşanan sıkıntılara değindi. Aslan, Alanya'da ciddi bir emlak krizi olduğunun altını çizdi. 

"Sokaktan geçen 10 kişiye sorsanız bile bu fiyatların emlakçılardan kaynaklandığını söyler. Tabii şimdi geldiğimiz noktada bunun böyle olmadığını anlayabiliyoruz" diye konuşan Enver Aslan, şu anda piyasada maliyetinin çok altında 1+1 evlerin satıldığını söylei. 

Yeni Alanya'da yer alan habere göre; Alanya Home Construction- Real Estate sahibi Enver Aslan, emlak piyasasında yaşanan krizin en büyük sebeplerinden birinin bölgedeki ikamet izinlerinin durdurulması ve sistemin sürekli değiştirilmesi olduğunu söyledi. 

"Bu durum yabancı müşterilerde büyük belirsizliklere ve güvensizliklere neden oldu. Mesela, bir sene önce bir proje için gelen bir aile, buraya yerleşmeyi planlıyordu  fakat ikamet izni durduruldu" bilgilerini veren Aslan, şimdi bu olayların sosyal medyada da yer almasıyla ülkede güvensizlik yarattığına ve insanların haklarının bir gece yasayla geri alınabileceğini düşündüğüne dikkat çekti. 

Aslan, "Bu nedenle insanlar bu bölgeden çekiliyor ve alternatif ülkelere, örneğin Yunanistan ya da Mısır'a yöneliyorlar. Yani yabancı müşteriler için tercih nedeni haline geldi. Şu anda dediğim gibi emlakta fiyatlar oldukça düşük olmasına rağmen ne Türk ne de yabancı bu bölgeyi tercih edebiliyor. Bunun nedeni ikamet izinlerinin belirsizliği ve yaşam maliyetlerinin yükselmesi" açıklamasında bulundu. 

Enver Aslan, "Şu anda Alanya'da 40 bine yakın, 1+1 konut bulunuyor, satılmayı bekliyor. Türklerin de bunu alma şansı mevcut değil. Şu anda bankada kredi oranları oldukça yüksek. Buralarda Türk zaten 1+1 evde yaşayamaz, yani 40 bin tane 1+1 konut ne olacak?" açıklamasında bulundu ve elde kalanlar için kiralamayla ilgili çıkarılan yasaya değindi. 

Kiralamalar da aynı binadaki bütün hepsinin ortak imzasının olması gerektiğini dile getiren Enver, "Bunu da sanırım otel sektörünün biraz hız kazanması için yapıldı. Çünkü insanlar otelleri değil de konutları kiralayıp, 5-6 kişi ise 1+1-2+1 de kalıp tatili güzel çıkarmaya çalışıyorlar. O da turizme katkı sağlar diye bu şekilde bir adım atıldı. Şimdi insanlar ellerinde olan evlerini istedikleri gibi kiraya veremiyorlar. O yasa çıkarıldı, sonra bir sene uzatıldı ama o da bir güvensizlik arz etti" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Yurt dışından ev almak isteyenler dikkat! İşte konut yatırımında gözde olan ülke ve şehirler!

Ev yerine hisse alıp, 10 sene beklerseniz 'servet' kazanabilirsiniz! Hisse yatırımı, konuttan daha mantıklı! 

A101 25 Temmuz 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! Bu perşembe A101'de birçok üründe indirimler sizleri bekliyor..