Kent Haberleri

11 il için turuncu kodlu uyarı verildi! Çok acilen buraya bakın!

AFAD tarafından 11 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle "turuncu kod"lu uyarı verildi. AFAD'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verileri ve yapılan değerlendirmeler doğrultusunda bugün Kastamonu, Sakarya, Bartın, Karabük, Bolu, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Sinop, Samsun ve Ordu illeri için "turuncu kod" ile yoğun yağış uyarısı yapıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle 11 il için "turuncu kod"lu uyarıda bulundu. AFAD'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verileri ve yapılan değerlendirmeler doğrultusunda bugün Kastamonu, Sakarya, Bartın, Karabük, Bolu, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Sinop, Samsun ve Ordu illeri için "turuncu kod" ile yoğun yağış uyarısı yapıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, turuncu kodla uyarı yapılan illerdeki valilikler ve muhtarların bilgilendirildiği belirtilerek, bazı tedbirlerin alındığı ifade edildi. Düzce, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak illerine ek personel ve ekipman sevk edildiği aktarıldı.

Ayrıca, Zonguldak, Düzce ve Bartın'da yerel olarak şiddetli ve aşırı yağışlar, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışlar, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'da ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışların beklendiği belirtildi. Trabzon'un doğusu, Rize il geneli ile Artvin'in kıyı ve kuzey kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı yağışlar, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan'da ise yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İstanbul, Bursa, Bilecik ve Yalova illeri için ise "sarı" kodla yağış uyarısı yapıldığı bildirildi.

Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK TAHMİN

ANKARA 5 GÜNLÜK TAHMİN

İZMİR 5 GÜNLÜK TAHMİN

Aile Bakanlığı bu kişilere 850 TL para verecek!
İş Bankası'ndan son dakika kampanyası! 
SONDAKİKA: DEPREM Mİ OLDU? En son deprem nerede oldu? Az önce sallandık mı? 8 Temmuz 2023!