27 / 04 / 2024

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.



Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından aylar geçerken Avrupa ülkelerinin Rusya’ya yönelik yaptırımları da devam ediyor. Son olarak Rusya’dan çekilme kararı alan Norveçli enerji devi Equinor da bu adımı için büyük bir bedel ödedi.

Rus petrol devlerinden Rosneft şirketi, ülkeden çekilen Norveç enerji şirketi Equinor'un Rusya'daki varlıkları için toplamda sadece 1 euro ödediğini duyurdu.

Norveç’in en büyük enerji şirketi olan Equinor, Rusya'dan tamamen çıkan ilk Batılı petrol üreticisi şirket oldu. Medyaya yansıyan son haberlere göre şirket bunun de için ağır bir bedel ödedi.

Rus haber ajansı Reutres, Rus devlet petrol şirketi Rosneft’in, Equinor’un Rusya’daki tüm varlıkları için sadece 1 euro ödediği haberini abonelerine geçti. Devlet kontrolündeki Norveçli enerji grubunun, bu anlaşmayla birlikte Rusya  pazarına ilişkin gelecekteki tüm yükümlülüklerinden ve yatırım taahhütlerinden de vazgeçmesine izin verdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön