31 / 08 / 2024

1,1 milyar dolarlık yatırımın ilk etabı tamam

1,1 milyar dolarlık yatırımın ilk etabı tamam

Aksa Enerji'nin doğalgaz çevrim santrali Antalya ve çevresinin tüm elektriğini karşılayacak.



Küresel ekonomik krize rağmen enerji yatırımları davam ediyor. Sektörün büyük oyuncularından Aksa Enerji'nin Antalya'ya kurduğu doğalgaz çevrim santralinin ilk etabı önceki gün açıldı.

Toplam 1,1 milyar dolara mal olması beklenen santral tam kapasiteye geçince Antalya ve çevresinin tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak. 450 kişinin çalışacağı santral, Türkiye'nin toplam elektrik enerjisi üretimini de yüzde 5 artıracak. Antalya Selimiye köyündeki tesis, Aksa Enerji'nin bağlı olduğu Kazancı Holding'in şimdiye kadar yaptığı 16. elektrik santrali oldu. Yeni santralin kurulu gücü ise 1.150 megavat.
Santralin açılış törenine, çeşitli programlar için Antalya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da uydu bağlantısı ile katıldı. Başbakan Erdoğan ve Bakan Binali Yıldırım, tesisin açılış talimatını Antalya Cumhuriyet Meydanı'na kurulan dev ekran aracılığı ile verdi. Başbakan burada yaptığı konuşmada, "Antalya ve çevresinin tüm ihtiyacını karşılayacak bu dev proje tamamlandığında bölge elektrik sıkıntısından kurtulmuş olacak." dedi. Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı ise tesisin ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Kazancı, "Proje, bölgeye sağladığı elektrik enerjisi ve istihdam dışında, buradan tedarik edeceği mal ve hizmetlerle Antalya ekonomisine önemli katkılar yapacak. Şimdiye kadar pek çok proje ve enerji santrali hizmete açtık ama Antalya'daki tesis ise bizim ustalık eserimiz oldu." diye konuştu.

Zaman

Geri Dön