15 / 05 / 2024

111 ülke vatandaşı Türkiye’den ev baktı!

111 ülke vatandaşı Türkiye’den ev baktı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye’ye yerleşme, yatırım yapma ya da Türk vatandaşlığı kazanımı amacıyla taşınmaz almak  isteyen yabancı yatırımcılar için doğru ve güvenilir bilgiye sahip olabilecekleri portal oluşturdu. 



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye’ye yerleşme, yatırım yapma ya da Türk vatandaşlığı kazanımı amacıyla taşınmaz almak isteyen yabancı yatırımcılar için doğru ve güvenilir bilgiye sahip olabilecekleri portal oluşturdu. Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberine göre, “YourKeyTurkey” isimli portal, İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, Fransızca ve İspanyolca hizmet verecek ve tapu işlemleri hızla sonuçlandırılmış olacak.

KOVİD’E RAĞMEN DURMADI

Ağustos 2019 tarihinde açılan portalı 31 Mayıs 2020'ye kadar farklı ülkelerden 30 bine yakın kullanıcı ziyaret etti. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs süreci de dahil 2020 yılının ilk 5 ayında siteyi 7 bin kullanıcı dünyanın 111 farklı ülkesinden ziyaret etti. Siteyi en çok ziyaret eden ülkeler arasında Suudi Arabistan, Kuveyt, ABD, Katar, BAE, Ürdün, Almanya, Mısır ve İngiltere yer aldı.

SORULARA ANINDA CEVAP

Kullanıcıların yüzde 54.75’inin siteyi mobil üzerinden yüzde 43,56’lık kısmın da bilgisayar üzerinden takip ettiği görüldü. Portal interaktif sorulara da anında yanıt veriyor. Siteyi ziyaret eden kullanıcılar iletişim kısmından soru/öneri ve taleplerine anında yanıt alabiliyor.

 

Yabancılar Nisan'da en çok bu şehirlerden ev aldı!


Geri Dön